Fatih Akın, son filmi In the Fade ile Cannes Film Festivali’ne güzel bir dönüş yaptı. Bu sebeple Variety, Fatih Akın’la son filminin merkezinde gelecek projeleri ve yaşadığı süreçler üzerine bir röportaj gerçekleştirdi.

Prömiyerini festivalde gerçekleştiren In the Fade, Ozon’dan Haneke’ye geniş yelpazede dünyanın en ünlü yönetmenleriyle yarışıyor. In the Fade, eşini ve oğlunu bombalı bir saldırıda kaybeden Katja’nın,  yas tutma sürecine ve hayatını değiştiren bu olayın sorumlularından almak istediği intikama odaklanıyor. Başarılı oyuncu Diane Kruger‘ın Katja’yı canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda Numan Acar, Ulrich Tukur, Johannes Krisch, Denis Moschitto ve Samia Chancrin gibi isimler yer alıyor.

Fatih Akın’ın Yeni Projesi Bir Seri Katil Hikayesi Olabilir!

Röportaj uzun olmasa da aslında oldukça etkili çünkü Akın özellikle gelecek projeleri için çok önemli ipuçları veriyor. Yönetmenin kendi ifadesine göre yeni filmi bir romana dayanıyor ve hakları bu film için çoktan satın alınmış. 1970’lerde geçen bu hikayede bir seri katil anlatılıyor. Korku janrına yakın olacağı belirtilen film yönetmen için aynı zamanda hem eğlenceli hem de hüzünlü bir yan da barındırıyor. Yanı sıra Ortadoğu’da bir savaşı konu edinen bir başka projesinin daha olduğunu belirten Akın, herhangi başka bir teklif almazsa bu projelerini sırasıyla gerçekleştireceğini belirtiyor.

In the Fade filmi bombalı saldırıda kocasını ve çocuğunu kaybeden bir kadının Neo-Nazi‘lerden intikam almasını konu ediniyor. Bu noktada Fatih Akın’a yöneltilen sorulardan bir tanesi de Neo-Nazi grupların Almanya’da hala aktif olup olmadığı. Fatih Akın ne yazık ki bu konuda çarpıcı bir cevap vermek durumunda kalıyor. Kendisinin sarı saçlı ve mavi gözlü Alman profiline sahip olmadığını ve yanı sıra geçmişinin Türkiye’ye dayandığını belirten Fatih Akın, Neo-Nazi’lerin sanatçı ve politikacıların yer aldığı hedef listesinde kendi ismini de görmüş. Bu deneyim Akın için yaşadığı ve ürettiği topraklarda zaten mütemadiyen hissettiği “öteki” hissini ne boyutlara çıkardı bilinmez ancak Akın yaptığı filmle karşılık verdiğini belirtiyor.