Bayan kuaför ve kozmetik alanında çalışmalar yapan Sevgi Gelin ile uzun yıllardır dermatolog olan Deniz Avcı, 2011 yılında Essen şehrinde, bir süre öncede Düsseldorf'ta kozmetik okulu açarak işsiz kadınlara meslek edinme şansı sunuyor.


Alman İşçi bulma kurumu ile ortak çalışan La Vie Kozmetik Okulu, Türk kadınların yanısıra diğer uluslardan olan kadınlara da meslek eğitimi veriyor. Sevgi Gelin ile Deniz Avcı yönetiminde ki La Vie Kozmetik Okulu, üç yıl boyunca eğitim verdiği yüzlerce kadına kozmetik alanında kullanabileceği sertifika verdi.

 

TÜRKÇE ALMACA EĞİTİM VERİYOR

Düsseldorf merkezini habercilere tanıtan Deniz Avcı, Amaçlarının özellikle meslek edinme güçlüğü çeken, dil sorunu olan Türkiye kökenli kadınlarına meslek edindirmek olduğunu belirtti.Deniz Avcı, "Okulumuzun estetik bölümünde her türlü bakım ve estetik hizmeti sunarken, aynı zamanda da kozmetiği meslek olarak seçmek isteyen kadınlara meslek eğitimi veriyoruz.Evde boş oturan kadınları, altın bilezik sahibi olmaya davet ediyoruz" dedi.


EĞİTİM SONUNDA SERTİFİKA VE DİPLOMA 


Devlet destekli meslek okulu La Vie, kurslar sonunda kozmetik alanında geçerli olan sertifika ve diploma veriyor.La Vie Kozmetik Okulu,  6 aylık ve 3 aylık proğramlarda Almanca ve Türkçe olarak eğitim veriliyor.6 aylık kurslar haftanın beş günü ve 7 saat. Ayrıca Almanya dışından çevre ülkelerden proğrama ilgi duyan kadınlar için de hafta sonu hızlandırılmış kurs proğramları veriliyor.Yeni yıldan itibaren de çalışan kadınlar için akşam kursları düzenlenecek.