İstanbul Aksaray’da bir marketin buzdolabından su almaya çalışırken yanlışlıkla su şişelerini devirdiği için esnaf tarafından tartaklanan İrlandalı turistin görüntüleri sokaktaki güvenlik kameralarına yansımıştı. Sonradan boksör olduğu ortaya çıkan turistin kendisine sopalarla vuranları yumrukladığı kamera görüntülerine yansımıştı.

İngiliz Independent gazetesi İrlandalı turistin esnafa karşı mücadelesinin Türkiye’deki sosyal medyayı salladığını yazdı.

Gazete, görüntülerde Türk medyası tarafından boksör turist olarak tanımlanan İrlandalının buzdolabındaki şişeleri yanlışlıkla düşürdüğünü, turistin market sahibiyle tartışmaya başlamasından sonra diğer esnafın turiste sopalar, sandalyeler ve kesici olmayan aletlerle vurduğunu, adı açıklanmayan turistin de onlara yumruklarıyla yanıt verdiğini yazdı

Telegraph gazetesi de market sahibinin İrlandalı turisti sopayla ittiğini ve ardından sokaktaki esnafın sopa ve sandalyelerle esnaf arkadaşına destek verdiğini yazarak turistin boksör olduğunun sonradan ortaya çıktığını yazdı.

Gazete, internette yayınlanan videonun 24 saat içinde 17 binden fazla tweet edildiğini belirterek İrlandalı turistin Türkiye’de sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldiğini ekledi.