Dünyanın en yoğun travma hastanesi Baragwanath Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışmaya başlayan, 6 yıl önce yurtdışına kaçan Ergenekon davası sanığı Turhan Çömez, Güney Afrika'da Türkiye'den gelen genç doktorlara da eğitim veriyor.



Çömez, bir aylık gönüllü hizmetinin ardından yine İngiltere'ye geri döneceğini söyleyerek ''Belki bu da hakkımda kırmızı bültenle aranıyor iddialarına bir yanıt olur'' diye konuştu.

2008 yılından bu yana İngiltere'de yaşayan Çömez, Birleşik Krallık Uluslararası Travma Komitesi'ne seçildikten sonra gerekli tüm sınavları geçtiğini bundan sonra da dünyanın herhangi bir yerinde doğal afet, deprem veya savaş olursa komite adına bu bölgelere hayat kurtarmakla görevlendirileceklerini söyledi.

Çömez, bulunduğu hastanede çok sayıda kurşunlanma, bıçaklanma, trafik kazası ameliyatı yaptıklarını ve günde ortalama altı ameliyata girdiğini söyleyerek aynı hastanede çok sayıda Türk hasta tedavi ettiğini ve Türkiye'den gelen genç hekimlere de eğitim verdiğini belirtti. Çömez, Güney Afrika'da bulunduğu süre içinde hem ırkçılık sonrası dönemi inceleme fırsatı olduğunu hem de deneyim sahibi olduğunu da ekledi.

Yıllık izinlerini bu şekilde değerlendirdiğini ve yakında başka ülkelere de gönüllü hizmet vermeye gideceğini belirten Turhan Çömez, ''Belki bu da hakkımda kırmızı bültenle aranıyor yalanı uyduranlara cevap olur'' diye konuştu