Cezayir’de doğup büyüyen Shaira, bir çocuğun isteyebileceği her şeye sahipti. Fakat içinde yaşadığı toplumun kabul etmediği, sır gibi sakladığı bir özelliği vardı.

Eşcinselliğin hâlâ bir suç ve günah olarak kabul edildiği bir yerde, toplumdan soyutlanmış bir hayat yaşamak zorunda bırakılmış, herkesten eşcinsel olduğunu saklamıştı hatta ailesinden bile.

Saldırılardan korunmak amacıyla soyadının gizli tutulmasını isteyen 26 yaşındaki Shaira, 4 yıl önce okumak amacıyla Fransa’ya gitti ve bir daha Cezayir’e geri dönmedi. Ailesi Shaira’nın cinsel yönelimi hakkında hâlâ bir bilgiye sahip değil.



Şimdilerde Cezayirli bir eşcinsel imam, Shaira ve diğer genç eşcinsel Müslümanları eğitmek ve korumak için bölgesel bir LGBT derneği ile işbirliği içerisinde. Le Refuge adlı derneğin açıklamasına göre şu ana kadar 26 eşcinselin sığınma evi bulmasına yardım edildi, bazılarının da ailelerine dönmesi sağlandı.

Ludovic-Mohamed Zahed, Cezayir doğumlu ama şimdilerde Marsilya’da yaşayan, Fransız Müslümanlar ve eşcinseller için bir derneğin yöneticiliğini üstlenmiş bir imam.

“Kişisel olarak çok fazla tehdit aldım, fakat birçok kişi de gelip bana, sen gerçek İslam’ın ta kendisisin diyerek desteklerini sundular.”

Le Refuge adlı derneğin başındaki isim Christophe Chausse ise yaptıkları işin amacının, kendi dinleri ve cinsellikleri arasında kalan, yaşanan sonu gözükmeyen içsel çatışmalarla baş etmeye çalışan genç eşcinsellere yardım etmek olduğunu belirtiyor.

Chausse’a göre:

“Onlara göre, içerisinde bulundukları şey bir çıkmaz. ‘Ben eşcinselim ya da öyle hissediyorum ama dinim bunu reddediyor, inancım bunu yasaklıyor, bu yüzden eşcinsel olamam’ diye düşünüyorlar.”

Shaira her gün yaşadığı mücadeleyi anlatırken gözyaşlarını tutamıyor:

“Herkes bana sen eşcinselsin ama Müslümansın ve bu normal değil, diyor” ifadelerini kullanıyor Shaira ve ekliyor: “Fakat ben de en az herkes gibi bir dine ait olabileceğimi, bunun hakkım olduğunu biliyorum.”

Kaynak: http://www.sandiegouniontribune.com/news/2016/feb/11/gay-imam-helps-young-muslims-balance-religion/