Berkin Elvan ile ilgili açıklaması nedeniyle büyük tepki çeken Yavuz Bingöl'e en sert tepkilerden biri de kardeşi Oğuz Bingöl'den gelmişti.

Şahsi facebook hesabından bir açıklama yapan Oğuz Bingöl, "Berkin Elvan ın annesini yuhalattı çünkü cumhurbaşkanımızın anasına küfrettiler " ... Ah anacım, güzel anacım , yiğit anacım bir gün gelip Alzehimer olduğuna , olan bitenin farkında olmayışına sevineceğim hiç aklıma gelmezdi.” diye yazmıştı.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise, "Ne diyeyim, artık ne diyebilirim? Siz olsanız ne dersiniz? Halk diyor zaten diyeceğini... Biz Yavuz Bingöl'ü annesinden dolayı tanıdık. Alevi toplumunun ekmeğini yemiş birinin bu kadar nankörlük etmesi çok acı. Bu kadar vicdansızlık olmaz" diye konuştu.

Posta gazetesinin Cumartesi ekinden Neslihan Yavuzcan’a konuşan Yavuz Bingöl, “inanılmaz derecede yalnızlaştığını” belirterek, şunları söyledi: 

OLGUN ŞİMŞEK VE GÜLTEN KAYA’YA TEŞEKKÜRLER

“- “Yaşarken anlaşılmak istiyorum” diyorsun. İktidarla yakın olman çok tepki almıştı, neler hissetmiştin? 
Bu kadar mı hoşgörüsüz, sevgisiz olmuşuz. Bir anda, topyekün yok etmeye çalışıyorlar sizi, bana göre değil bu dönem. Keşke 35'lerde doğup 80'lerde ölmüş olsaydım. Ben, kalbi ve vicdanı ile hareket eden biriyim. Demek bu tepkilerle karşılaşmam gerekiyormuş. Dostumu, düşmanımı öğrenmiş oldum. Üzerimdeki bütün angaryayı attım, inanılmaz derecede yalnızlaştım. Öykü’ye, kızıma, anneme, kızkardeşime, 3-5 yakın arkadaşıma, Olgun Şimşek'e, Gülten Kaya’ya çok teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadılar.

- Yaşarken anlaşılacak mısın?

Kimseye eyvallahım yok. Söylenenler de umrumda değil. Benim tek derdim, barış. "Yavuz hata yaptın ama yine de senin yanındayım" diyebilen dostumdur. Dilin sürçmüş ya da bir hata yapmışsın ya da maksadını aşmışsın ve dostun seni arayıp sormuyor... İyi günde seninle laylaylay yapan yoldaşların-yarenlerin, düştüğünde yanında olmuyor. Bunu kendi ailemde bile yaşadım. Onlarla artık görüşmüyorum. Temiz süt emmiş bir ozanın çocuğuyum. Eğrim, büğrüm olmaz.”