Vettel’in, LGBTI bireylere desteğini belirtmek amacıyla tasarlattığı kaskın üzerinde siyah, beyaz, Müslüman, Hristiyan, LGBTİ‘liler, engelli ve sağlıklı insan gibi toplumun her kesiminden insana yer verildiği bir kalabalık bulunuyor.

Kaskın tasarımcısı Jens Munser, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bu zor zamanlarda Sebastian Vettel’in, kalbi için çok değerli olan ve tasarıma önemli ölçüde ilham veren mesaj, kaskın üstünde bulunmalıydı” dedi.

Muhabir, Vettel’e, bu mesajı göndermek için Türkiye’nin neden doğru bir yer olduğunu sorduğunda “Bunun kendi için de yeterince açık olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Erdoğan hükümeti, kötü ekonomi sebebiyle muhafazakar kesimin oyunu kaybetmemek için LGBTİ+’lara saldırıyor”

Vettel’in bu açıklamasını haberleştiren Almanya merkezli kuir haber sitesi Queer.de, haberde şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın yönetimindeki Türk rejimi, demokrasi ve hukukun üstünlüğü standartlarının büyük çapta ihlal edilmesiyle eleştirildi. Son yıllarda özellikle LGBTİ+’lar aleyhindeki yaklaşımları yoğunlaştı. Görünüşe göre hükümet, önemli ekonomik zorluklar karşısında nüfusun muhafazakar kesimlerinin desteğini kaybetmemek için bunu yapıyor. Erdoğan Temmuz ayında yaptığı bir konuşmada, bizzat kuir topluluğunu gençleri “zehirlemekle” suçladı.