5 bin kişinin izlediği konserde Emel Sayın önce Ziynet Sali ile düet yaptı, Sali’ye övgüler yağdırdı. Konserin ilerleyen saatlerinde, konseri izleyen Coşkun Sabah, Sinan Kuzucu, Mustafa Sağyaşar, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ve Yalan Dünya dizisinden tanınan Gupse Özay ve İrem Sak, Sayın’ın isteği üzerine sahneye çıkıp fasıl yaptı.

Üç saat süren konserde üç kostüm giyerek şarkılarını seslendiren Emel Sayın, 1970'li yıllardan beri İzmir’de sahneye çıktığını, İzmir fuarının nostaljisinin burnunda tüttüğünü söyledi. Konserde, geçen yıl İzmir'de sahnede başından geçen bir olayı da anlatan Sayın, şunları kaydetti:

"Geçen yıl yine burada sahneye çıkıyordum, kostümü giydim, yardımcıma vucudumdaki siyah küçük sivilceyi gösterdim. Yardımcım, 'Aman Allahım Emel Hanım bu sivilce değil kene' dedi. Ne olduğunu şaşırmıştım, sivilce dediğim ama kene olan o siyah şey bir haftadır vücudumda aynı yerde duruyordu. 'Hemen ambulans çağıralım, hastaneye gidelim' dediler, 'Hayır' dedim, 'Üç saat sahnede kalacağım, öleceksem böyle öleyim' dedim. Çıktım sahneye, korkudan mıdır, kenenin verdiği ısırıktan mıdır o gece söyledikçe söyledim. Konser biter bitmez hastaneye gittik, görevliler hemen müdahele ettiler. Kenenin zehirli olmayan cinsi çıktı ve cımbızla aldılar. Ben de vücudumda bir hafta benle gezen keneye 'Kenecan' ismini verdim. Dedim ya İzmir’i İzmirlileri çok seviyorum. Eğer o kene zehirli olsaydı, İzmir’de sahnede ölecektim" dedi.

Emel Sayın, şarkılarına eşlik eden izleyicilerce konsar sonunda ayakta alkışlandı.