Sinema sanatçıları Fatma Girik, Tamer Yiğit, Bahar Öztan ve Gülçin Çakır'ın da katıldığı Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali galası, Çayda Çıra halk oyunu gösterisiyle başladı. Galada, Elazığ Devlet Korusu da davetlilere Türk Sanat Müziği dinletisi sundu.

Çayda Çıra Onur Ödülü’ne layık görülen sinema sanatçıları Tamer Yiğit ve Fatma Girik’e ödülleri Elazığ Valisi Muammer Erol ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ tarafından verilirken, Çayda Çıra Özel Ödülü’ne layık görülen Bahar Öztan’a ödülünü Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu verdi. Kurtlar Vadisi dizisi oyuncularından Gülçin Çakır’a da Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk tarafından plaket verildi.

SANATÇILARDAN TEŞEKKÜR

Elazığlılarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Fatma Girik, mesleklerini en iyi şekilde yapmış olan sanatçılara verilen onur ödüllerinin, sanatçıların kalbinde başka bir yeri olduğunu ifade etti.

Elazığlılarla bir arada olmanın kendisi için en büyük ödül olduğunu söyleyen Tamer Yiğit de, "Benim için en büyük ödül sizlerle beraber bu geceyi yaşamaktır, ödül sonraki bir iş. Sizlere teşekkür ederim, sağ olun var olun. İnşallah bir dahaki sene, daha seneler sonra yine beraber oluruz" dedi.

Elazığlılara sinemayı sevdirmek amacıyla Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali’nin 5’ncisini düzenlediklerini açıklayan Elazığ Sinema Derneği Başkanı Serdar Kara da, Elazığlıları ünlü sanatçılarla bir araya getirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gala, yapımcılığını Mehmet Arslan'ın yapmış olduğu 'Mar' adlı filmin gösterimi ile sona erdi.



GY(GG/COŞ)