Ziyaretçilerine 47. kez kapılarını açan Düsseldorf Boot Fuarı, 31 Ocak 2016 tarihine kadar açık kalacak. Fuara 60 ülkeden 1700 şirket katılırken, Türkiye'den bakanlık bünyesinde 34, bireysel olarak ta 9 Türk şirketi katıldı.

17 ayrı salonda kurulan boot fuarına, ziyaretçi akını yaşandı. Ziyaretçiler, adeta göz kamaştıran yatları gezdi.

Bugün başlayan Düsseldorf Boot Fuarı'nda, bulunan Türk stantlarını Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel de ziyaret etti. Başkonsolos Gürel'e ziyaret sırasında Frankfurt Kültür Ataşeliği'nden Osman Şahin ve konsolos Tülin İnce de eşlik etti. Türk şirketlerin stantlarını tek tek ziyaret eden Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Düsseldorf boot fuarı, dünyanın en önemli fuarlarından birisi. Ülkemizden milli katılım çerçevesinde, 34 şirketimiz katılıyor. 9 firmamızda bireysel olarak fuara katıldı. Şirketlerimiz arasında marine işleten şirketlerimizin yanısıra, yelken ve yat turizmi alanında önemli işler yapan şirketlerimizde yer alıyor. Türk turizmi tanıtım açışından, bunun yanında dünyaya yat satışında ihracatımıza katkı sağlama bakımından bu fuarın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Denizcilik Odalları ile ortak çalışmasıyla, Türk şirketlerimiz burada yer alıyor. Türk şirketlerin katılımını önemsediğim için bugün, şirketlerimizin stantlarını  tek tek ziyaret ettim“. Başkonsolos Şule Gürel, yat üretimi yapan Türk şirketi Sirena Marine'nin stantını ziyaret ederek,  Sirena Marine'nin satış sorumlusu Ali Onger'den bilgi aldı. Şule Gürel, daha sonra yata çıkarak içini gezmeyi de ihmal etmedi. 

URFA DA FUARDA TANITILIYOR

Şanlıurfa Halfeti İl Müdürlüğü Tanıtma Fonu katkılarıyla Boot Fuarı'na katıldı.T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ile birlikte fuarla ilgili habercilere açıklamada bulunan  Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, "İnançlar, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da turizmin farklı alanlarının temsil edilebileceğine inanıyoruz. Halfeti de Şanlıurfa'nın kendine özgü dokusu, insanı, su altı zenginlikleriyle küçük şirin bir ilçesi. Birecik Barajı'nın yapılmasıyla su altında kalan onlarca köy dalış turizmi için ilginç bir alan oluşturdu. Halfeti'de suyun üzerinde toprakta olduğu kadar suyun altında da başka bir hayatın olduğunu gösterme, dalış turizmi adına buradayız. Yerli turizm dışında Halfeti'nin, Avrupa insanına dünyaya tanıtımına bu fuarın çok etkisi olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.