Festival Yönetmeni Remzi Buharalı, Side Belediye Başkanı AK Parti'li Abdulkadir Uçar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Side'de tarihi değerlerin korunmasını ve geleceğe taşınması görevini en iyi şekilde yerine getirmeyi amaçlayan 12'nci Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali'nin, 25 Ağustos'ta 'Schloss Schönbrunn Orkestrası'nın vereceği konserle başlayacağını aktardı. Buharalı, Side'nin tarihi dokusunda gerçekleşecek festivalde Türksoy Oda Orkestrası, Golden Trombone Orkestrası, Beijing (Pekin) Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Massimo Mercelli ve Luis Bacolov ikilisi, ENBE Orkestrası, Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars, Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu, Dağıstan Halk Dansları Topluluğu ve Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası gibi dünyaca ünlü ve Türkiye'nin gururu sanatçılar ve grupların sanatseverlerle buluşturulacağını kaydetti. Buharalı, "Ayrıca Side Festival Orkestrası, festivalin kapanış galasında sahne alacak ve ilk konserini icra edecek. Bu, ülkemizde kültür ve sanat festivali adına büyük bir kazanım olacak" dedi.

TATİLLERİNİ FESTİVALE GÖRE PLANLIYORLAR

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, 12'nci Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali'nin 11 yılı geride bıraktığını ve Avrupa Festivaller Birliği'ne üye olduğunu hatırlattı. Side Belediyesi'nin küçük bir belediye olduğuna işaret eden Başkan Uçar, "Ancak 12'nci Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali o kadar büyüdü ki, artık ülke sınırlarını aştı. Tatillerini festivale göre planlayanlar var. Bunun için bizden gelecek yılın programını soruyorlar" diye konuştu.

Bu yıl festivalde Side'deki iki antik mekanın kullanılacağına değinen Başkan Uçar, "Etkinlikleri Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı'nda gerçekleştireceğiz. Hem Side Festivali'nde bir ilk hem de Türkiye'de bir ilk olacak olan festivalimize ait yerli ve yabancı ekiplerin oluşturduğu festival orkestrası kurulacak. Dünyaca ünlü şefi olacak" dedi.

TANITIMA BÜYÜK KATKI

Uçar, festival organizasyonu için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Uçar, şöyle devam etti:

"12 yıl önce başlattığımız festivalimiz uluslararası takip edilen yüksek standartta bir festival oldu. Side 12'nci Kültür ve Sanat Festivali Sidemizin tanıtımına da çok büyük katkı sağlayacak. Side'ye gelen yerli ve yabancı turistlerimizin, burada yaşayan vatandaşlarımızın buraya yalnız denize girmek için gelmediklerini bilmekteyiz. Tarihine yakışır böyle güzel bir kentte Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı gibi güzel mekânlarda insanları kültür ve sanatla tanıştırabilmek çok önemli."