Dünyanın en büyük yılbaşı kutlamalarından biri Almanya'nın başkenti Berlin'de sergilendi. 11 dakikalık havai fişek gösterisi sırasında 6 bin fişek patlatıldı. Brandenburg kapısı ile Zafer Anıtı arasında toplanan yaklaşık bir milyon kişi, çeşitli grup ve sanatçıların konserleriyle coştu.

Gecede Eurovision birincisi İsveçli Loreen, Pet Shop Boys ve Oceana gibi isimler sahne aldı. Yeni yıla girilmesiyle birlikte başlayan havai fişek gösterisi gökyüzünü yaklaşık 15 dakika boyunca aydınlattı. Müzikle birleşen ışık gösterisi görülmeye değerdi.

Paris yeni yılı havai fişeksiz karşıladı

Paris yeni yılı havai fişeksiz karşıladı. Fransa başkentinde havai fişek atılması yıllardır yasak. Bu yıl güvenlik nedeniyle ünlü Eyfel Kulesi'nde de havai fişek gösterisi yapılmadı.

İngiltere'de coşkulu kutlama

Londra

İngiltere de yeni yılı coşku içinde karşıladı. Kutlamaların merkezi, Ada‘nın en kuzeyi Edinburgh ile güneydeki Londra'da yüzbinlerce kişi yeni yıl kutlamalarına katıldı. Başkentin ünlü Thames nehri civarında 250 bin kişi havai fişek gösterisini hayranlıkla izledi. Yeni yıla Hogmanay geleneği ile giren Edinburghlular kutlamalara pazar günü fener alayı ile başlamışlardı.

Londra'daki kutlamalar çeşitli konserlerle renklendi. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, geçen yıl yapılan Olimpiyat Oyunları ve Kraliçe'nin tahta çıkışının 60'ıncı yıldönümünü hatırlatarak “2012 kelimenin tam anlamıyla heyecan ve coşkuyla geçti“ diye konuştu.

Sydney

Yeni yılı son karşılayan ülke Hawaii oldu

Yeni yılı her zaman olduğu gibi ilk olarak Okyanusya ülkeleri karşıladı. Avustralya'nın Sydney kentindeki havai fişek gösterisinin başlama düğmesine Avustralyalı ünlü şarkıcı Kylie Minogue bastı. Liman bölgesindeki dünyaca meşhur Opera Binası civarındaki ışık gösterisi Avrupalılar tarafından da ekran başında izlendi. Ardından Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika ülkeleri bir bir yeni yılı coşkuyla karşıladı. Yeni yıla son giren ülke TSİ 12:00'de Hawaii oldu.dpa/dapd, UÇ/AG