Avrupa'da ilk kez devlet destekli olarak açılan Beauty Akademisi'nin açılışında iş dünyası, siyaset, devlet kurumları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri bir araya geldi.

GÖRKEMLİ AÇILIŞ YAPILDI

Açılışa Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, İş Dairesi(Jopcenter) Müdürü Damian Jaink, İş Merkezi Müdürü Werner Rous, Sanayi ve Ticaret Odası yöneticisi Philipp Pohlmann, Federal Entegrasyon ve Göç Dairesi, Bay Manfred Terfurth ve CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan katıldı.

Akademinin kurdelesini Güzellik ve Kozmedik Akedemisi'nin Yönetisi ve Eğitmeni Güler Parmak Caner, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ve CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan kesti.

AVRUPA'DA BİR İLK

Kurdelenin kesilmesinden sonra konukları selamlayan Güler Parmak Caner, “Avrupa'da bir ilki başarmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

Tibbi asistan olarak başlamış olduğum meslek hayatımın, bugün bir güzellik akademisi kurarak devam etmesinde, sağlık alanında almış olduğum eğitimin büyük etkisi vardır. O nedenle benim için sağlık ve güzellik ikiz kardeşlerdir.

Kalitemiz pek çok teste tabi tutularak ve hepsinden geçerek tescillenmiştir. Pek çok devlet kurumu kalitemizi kabul ederek bizimle işbirliği yapmayı kabul etti. Bundan büyük onur duyuyorum.

Güzellik ve kozmetik endüstrisi sürekli gelişen ve gelecek vaat eden bir sektördür. Bildiğiniz gibi, Duisburg ve çevresinde büyük bir işsizlik sorunu var. Ve bu sorun kadınları da çok mağdur ediyor. Beauty akademi ağırlıkla kadınları eğitiyor ve meslek sahibi yapıyor.

Akademimizde eğitim alan kadınların büyük bir kısmı iş bulmuş ya da kendi iş yerlerini açmıştır. Bir kadın olarak bundan gurur duyuyorum. Bana destek veren aileme, dostlarıma ve elemanlara teşekkür borçluyum”

BELEDİYE ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ise, “Maden ve demir çelikle bilinen Duisburg'un zor bir süreçten geçtiğini ancak sürekli gelişen ve yatırım yapan bir kent olduğunu belirterek şu şekilde konuştu:

“Bugün Duisburg için sevindirici bir gün. Kentimizde bu önemli sektörde bir akademiyi açmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Buradan Duisburg kenti kazanacak, şehrimizin başarısı artacak. İş insanı Güler hanıma başarılarının devamını diliyoruz ve belediye adına teşekkür ediyorum”

Kısa bir konuşma yapan CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, “gençlere, kadınlara meslek öğreten, iş sahibi yapan Güler Parmak Caner'i candan kutluyorum. Bundan daha önemli bir iş yoktur. Bu akademide meslek eğitimi verilecek. İşsizliğin yoğun olduğu Duisburg'ta sürekli gelişen bu sektör bu şehrin imajını olumlu yönde etkileyecek. Güler hanıma başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Daha sonra öğrenci ve eğitimcilerle Güzellik ve Kozmetik Akademi'sinin pastası kesildi ve açık büfeyle konuklara lezziz yemekler ikram edildi.

Metin ES / DUİSBURG