DOMOTEX fuarında bu yıl Türkiye'den 9 farklı ürün yelpazesiyle 147 firma ürünlerini sergileyecek. Fuara 60 ülkeden yaklaşık 1300 firma katılacak. Türkiye, Hindistan (306) , Çin (226) ve Almanya (163)’nın ardından 60 ülke arasında 4. sırada yer almaktadır.

DOMOTEX fuarı, her yıl yaklaşık 90 civarında ülkeden 50 bine yakın alanında uzman kişiler tarafından ziyaret edilmekte ve bunların çoğunluğunu iş adamları oluşturmaktadır. Ziyaretçi sayısındaki yabancı oranının yaklaşık %80’in üzerinde olması, bu fuarın uluslararası niteliği konusunda en önemli bir gösterge olmaktadır. Fuara ilgi duyan uzman ziyaretçiler, genellikle toptancılar, iç mimarlık firmaları, otel işletmeleri, mobilya ve ev tekstili firmalarından oluşmaktadır.

Fuarda bu yıl Türkiye’nin Hereke’den Van’a kadar kültür ve sanatını temsil eden birbirinden güzel el işlemesi halı ve kilimleri, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliklerince (İTKİB) organize edilen 15, 16 ve 17. Hollerde sergilenecektir. Türkiye Milli Standı ise İTKİB tarafından 16. Hol’de, D-18 numaralı Stand’ta yer alacaktır. Fuarın ilk günü Milli Stand'ın olduğu alanda Türkiye gecesi düzenlenecek.

Fuara bireysel olarak katılan ve genelde makine halısı üreten firmalar ise, kendi stantlarında ürünlerini sergileyecekler.  Bu firmaların çoğunluğu 2,3,4,5 ve 6. Hollerde yer alacak. Diğer firmalar ise çeşitli yoğunluklarda olmak üzere 7, ve 9. Hollerde bulunacak.

Hannover Ticaret Ataşeliği ise fuar süresince her gün fuarda bulunulacak, firmalarla tek tek görüşmeler yapacaktır.