Diyarbakır ve Antalya'da müteahhitlik yapan ve 'Ozan Yaşar' olarak bilinen Yaşar Kaplan, Kürt sanatçı Şivan Perver tarzıyla dikkat çekiyor. Şivan Perver'in söylediği Kürtçe ve Türkçe türküleri seslendiren Ozan Yaşar şunları anlattı:

"Çocukluğumuz, Şivan Perver'in söylediği Kürtçe türkülerle geçti. Onun melodileriyle büyüdük. Şivan'ın söylediği türküler ve tarzı yüreğimize, damarlarımıza işledi. Onu görmek nasip olmadı. Ama ben de ömrüm yettiğince onu taklit ederek, onun söylediği türküleri söyleyerek, onun gibi kıyafetler giyerek, kendimi ve ona hayran olan insanları mutlu etmeye çalışıyorum. Amacım bu sektörde para kazanmak değil. Allaha şükür kazancım çok iyi. Diyarbakır ve Antalya'da inşaatlarım var. İnşaatlarımda birinci katı çıktıktan sonra, inşaatta çalışan arkadaşlarıma moral vermek için hep saz çalıp Şivan Perver'in türkülerini söylüyorum."

Zaman zaman yakın tanıdıklarını ve Şivan Perver hayranlarını bir araya toplayarak onlara saz çalıp Kürtçe şarkı söyleyen Ozan Yaşar, en büyük hedefinin bir gün Şivan Perver'in Türkiye gelmesi ve onunla düet yapması olduğunu söyledi.



MT,BB(RY/COŞ)