Bir farklı araç gibi görünüyor, dört kişilik, çift kapısı bulunuyor ve bu bir su taksisi.

Sadece hava yoluyla DeLorean DMC-12 gibi uçamaz. Ama zamanla neler olur bunu bekleyip görmek gerekiyor. Bu su taksisi, Fransa metropolünü turistik bir cazibe olarak zenginleştirmektedir..

Hamburg'a gelecek mi?

Foto:dpa

Paris'te zaten elektrikle çalışan su taksilerinin olası kullanımı için hazırlanmaktadır. Fransa'nın başkenti Paris'te SeaBubbles'ın kurucu ortağı Anders Bringdal konu ile ilgili, "İlk teknelerin önümüzdeki yılın baharına kadar hazır olacağını umuyoruz" dedi. Sadece yetkililer henüz yeşil ışığı yakmadığı da hatırlatıldı.

Su taksileri dört yolcuya kadar taşıyabilir

Küçük beyaz taksiler dört yolcuya kadar taşıyabiliyor. Kaç aracın kullanılabileceği hala belirsiz. Bringdal, "20, 30 veya 40 iyi olur" ifadesinde bulundu. Teklif başlangıçta şehir Seine'den keşfetmek isteyen Paris turistlerini hedeflediği vurgulanırken, Paris'in işletmesi için özel bir anlamı olduğuna , dikkat çeken İsveç doğumlu Bringdal, geleceği renklendirecek.

Mucit "Hamburg harika olurdu" diyor

Ancak, eski rüzgar sörfü dünya şampiyonunun öngördüğü gibi, hizmet sudaki diğer şehirlerde de düşünülebilir diyen Anders Bringdal,"Hamburg, mesela harika olurdu" diyerek çılgın projeyi Hamburg'da gerçekleşmesini planlıyor. Her geçen gün Hamburg turist çekmeye devam ederken, turistler için çok daha şık bir kent olabileceğine vurgu yapıldı.

Emine SONUGÜR