Almanya’nın en büyük eşcinsel karnavali olan 'Christopher Street Day’ Hamburg’da eyalet başbakanı Peter Tschentscher (SPD), eyalet başbakan yardımcısı Katharina Fegebank (Yeşiller Partisi)  Adalet Bakanı Till Steffen (Yeşiller Partisi) federal milletvekili Johannes Kahrs (SPD) ve diğer siyasi partilerin temsilcileri  eşliğinde büyük bir katılımla kutlandı. 

Bütün dünyadan gelen eşcinsellerin ve transseksüellerin katıldığı karnaval geçidi, yine çok renkli görüntülere sahne oldu. Karnevale Yeşiller Partisi Hamburg Milletvekili Filiz Demirel ile Altona ilçe belediye meclis üyesi Yusuf Uzundağ da destek verdi. 


Alman Yeşiller Partisi, Hür Demokrat Parti ve Sosyal Demokrat Parti'nin de birer karnaval arabasıyla desteklediği eşcinseller geçidinde on binlerce eşcinsel  Lange Reihe semtinden süsledikleri  arabalarla konvoylar halinde Belediye binasına  (Rathaus)  doğru yürüdü. 
Bu yıl düzenlenen Pride karnevalinin temel sloganı yasal anlamda daha iyi eşitlik. Hamburg Sendikalar Birliği Başkanı (DGB) Başkanı Katja Karger cinsel kimliklerinden dolayı ayrımcılıkla mücadele edilmesi konusunda yasal bir güvence çağrısında bulunuyor. 

27 Haziran 1969 yılında New York kentinin Christopher Street Sokağı'nda bulunan ‘Stonewall Inn’ isimli Barda polisin eşcinsellere karşı uyguladığı keyfi uygulamalar protesto edilmişti. Bunun akabinde ise New York'lu eşcinsellerle polisler arasında günlerce süren sokak çatışmaları yaşanmıştı. O günü ilk başkaldırı günü olarak anmak isteyen eşcinseller her sene ‘Christopher Street Day’ adı altında bir geçit töreni düzenliyor.