Cadde Plus AVM’de yer alan ofisin açılışı nedeniyle bir kokteyl verildi. Kokteyle ÇEŞTOB üyelerinin yanı sıra Çeşme protokolü ve STK temsilcileri de katıldı..

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Demir açılışta yaptığı konuşmada, ÇEŞTOB’un artık Çeşme’nin bir markası olduğunu, ÇEŞTOB denilince akla Çeşme ve turizmin geldiğini söyledi. Demir, “Derneğimiz Çeşme’de turizme emek veren bir STK olup, kuruluş yılı 1996’ya dayanıyor ki, o yıl 3-5 otelcinin toplanarak ‘Çeşme’de turizmi geliştireceğiz ve yücelteceğiz’ diye yola çıkıldığı bir tarihtir.

O zamandan bu yana ÇEŞTOB sürekli mücadele vermiştir. Çeşme’nin bu günlere gelişinde, festivallere çok katkıda bulunmuştur. 1989-92 yılları arasında ben ve Boyalık Baach’in Genel Müdürü Orhan Belge Çeşme Oteli’nde çalışıyorduk. Ahmet San’ın gece gündüz nasıl çalıştığını çok iyi biliyoruz. O zaman ne faks, ne internet, ne mail vardı. Teleks ile dış ülkelerle bağlantı kuruluyordu. O günlerde Çeşme Festivali için ciddi uğraş verildi. Turizmin temelleri atılmıştı, bugüne kadar da geldi” diye konuştu.

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Demir

ÇEŞTOB’DAN PARA ÇIKMADAN, HİBE USULÜYLE YAPILDI

Çeşme’nin turizm dışında başka bir ürünü olmadığına dikkat çeken Yakup Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu tek ürüne de ciddi sahip çıkmamız lazım. Çünkü Çeşme denilince kimsenin aklına başka bir şey gelmiyor. Akla ilk gelen turizm. Turizmi de hepimiz birlikte yüceltmemiz ve geliştirmemiz, gönüllü olarak burada çalışmamız lazım. Bildiğiniz gibi ÇEŞTOB’un Çeşme Marina’nın hemen yakınında bir ofisi vardı. Sezonluk çalışıyordu. Kışın su basınca Genel Sekreter’imiz Muazzez Hanım evden yönetiyordu. Bu nedenle bir arayışa girdik ve Cadde Plus’ın yöneticileriyle de görüştük. Kendileri bize çok yardımcı oldular ve köprü altındaki bu yerde karar kıldık. Küçük bir bedelle 10 yıllığına burayı kiraladık. İnşallah ‘burasının sahibi olacağız’ diye düşünüyorum. 11 kişinin desteğiyle ve ÇEŞTOB’dan herhangi bir para harcamadan bu ofisi hibe usulüyle tamamladık. Bundan sonra bu ofis hepimizin ofisi. Hepiniz Cadde Plus’a geldiğinizde burada bir nefeslenebilir, burada turizmle ilgili bir şeyler sorabilir, görüşlerinizi, fikirlerinizi burada bizlere sunarsınız. Biz de onları gerçekleştirmek için mücadele veririz. Bu ofis Çeşme turizminin ofisi. Hepinizi bu ofiste bekliyor olacağız.”

Yakup Demir’in hibe usulüyle yaptıklarını söylediği 11 kişiye verilen teşekkür plaketlerinin ardından açılış kurdelesi kesildi.

Fulya OMAÇ / ÇEŞME