Fulya Omaç - Çeşme

U
YUŞTURUCU SATMAK İÇİN ÇEŞME’YE GELİYORLARDI

Bayram öncesi Çeşme’de uyuşturucu madde satışı yapmak için gelebilecek şüpheli şahısları dikkate alan ekipler, ilçe giriş ve çıkışlarda kontrol uygulamaları başlattı. Bu operasyon kapsamında durdurulan S.M. ve H.Ö. isimli şahısların şüpheli hareketleri üzerine araçlarında yapılan aramalarda, satışa hazır toplam 70 adet 36 gr taş kokain ele geçirildi. Aynı uygulama çerçevesinde, yine  durdurulan bir araç içerisindeki Y.E. isimli şahsın üzerinden 70 gr esrar ve 6 adet ecstasy hap çıktı. Şahıslar sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderildi.



HIRSIZLARA DA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızlık olaylarına da anında müdahale ediyor. Çeşme İsmet İnönü mahallesindeki bir apartmana giren şüpheli şahıslar iki ayrı ikametten yedi adet Cumhuriyet altını, 1500 lira para ve çeşitli ziynet eşyalarını çalarak kaçtığı bilgisi üzerine, ekipler önce eşkalleri belirledi. Ardından yapılan operasyonla N.U., A.A. ve Ç.P. isimli şahıslar yakalanarak, çaldıkları para, altın ve ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi. Yakalanan şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. Yine Alaçat’da bir villaya giren H.E. adlı kişi, villa içerisindeki bir adet laptopu alarak olay yerinden uzaklaştı. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen şüpheli H.E. yakalanarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

SUÇ İHBARLARINI GECİKTİRMEDEN YAPIN

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaştan suç ihbarlarını hiç vakit geçirmeden yapmalarını istedi. İlçenin farklı noktalarında 24 saat konuşlandırılan ekipler bu sayede hemen olay yerine ulaşabiliyor. Anında müdahale sayesinde suçluların şehri terk etmeden yakalanma şansının her zaman daha yüksek olduğunu söyledi.