Fulya Omaç / Sakız Adası- Yunanistan

Çeşme Sakız hattında ‘Araç + 2 Kişi’ için gidiş/geliş 58 Euro..

EGE BİRLİK’TEN BAYRAM ARMAĞANI

 2007 yılında kurulmasından bu yana Çeşme - Sakız Adası arasında feribot işletmeciliği yapan Ege Birlik firması müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Hizmet verdiği hatta ilk olarak Klas Sertifikalı (Türk Loydu) ve P&I Sigortalı gemi sefere koyan Ege Birlik, Ramazan bayramı öncesi iki yeni uygulama başlatıyor. Sakız hattında ‘Araç + 2 Kişi’ için gidiş/geliş 58 Euro paket fiyatı uygulamasına geçen Ege Birlik, ayrıca Yunanistan’da iç hat seferleri yapan uçak firması Sky Express’in resmi acentesi oldu.

 SKY EXPRESS’İN RESMİ ACENTESİ EGE BİRLİK

Başta Ege Denizi adaları olmak üzere Yunanistan’da 22 destinasyona Sky Express ile Sakız ve Midilli üzerinden ulaşılabileceğini söyleyen Ege Birlik Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdurak, “Girit merkezli Sky Express ile Sakız adasından direkt olarak bir hatla Samos (Sisam) - Rodos ve Girit’e, diğer hatla Midilli - Limnos ve Selanik’e uçmak mümkün. Ayrıca Midilli’den direkt olarak Girit’e de sefer var. Girit’ten ise başta Atina olmak üzere 14 farklı destinasyona geçebiliyorsunuz. Sakız ve Midilli dahil olmak üzere toplam 24 destinasyon arasında 30 ve 46 kişilik uçaklarla adeta mekik dokuyan Sky Express, tarifeli, charter ve kargo hizmetleri haricinde hava taksi, gezi turları ve acil sağlık hizmetleri de veriyor” diye konuştu.

KENDİ ARACINIZLA SAKIZ’A GEÇMEK ARTIK ÇOK DAHA AVANTAJLI

Temmuz ve Ağustos aylarında Sakız adasında kiralık araç sıkıntısı yaşanması nedeniyle yeni bir uygulama başlattıklarını da belirten Metin Akdurak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaz aylarında adada özellikle hafta sonlarında, Ramazan ve Kurban bayramlarında, yılbaşında, paskalya tatili gibi özel günlerde kiralık araç sıkıntısı yaşanıyor. Dolayısıyla kiralama fiyatları da artıyor. En küçük arabaların günlük 25-30 Euro olan fiyatları, 40-45 Euro’ya çıkıyor. Adada 2-3 gün kalacak olsanız araç için 80-135 Euro arası ödemek zorundasınız. İki kişi gemi bileti ise 40 Euro + 2 Euro Liman vergisi.


Toplamda gemi ve kiralık araç masrafınız 122 ile 177 Euro aralığında oluyordu. Biz şimdi yeni bir kampanya başlattık. İki kişi + araç için geliş/gidiş gemi bileti 58 Euro. Buna liman vergisi olarak 12 Euro daha eklerseniz 70 Euro yapar. Üstüne üstlük kendi aracınızla giderseniz valiz taşıma derdinden de kurtuluyorsunuz. Evinizde bagaja koyduğunuz valizi otelde indiriyor, gümrük geçişi, pasaport kontrolü ve Free Shop alışverişinizde özgür oluyorsunuz. Diyelim ki 2-3 gün Sakız tatilinin ardından 3-4 gün de Midilli’ye gitmek istediniz. Aracınız için Sakız-Midilli-Sakız feribot bileti sadece 42 Euro. Yani bir günlük araç kirası kadar. Yani kampanyamız her bakımdan büyük avantaj içeriyor.”