Dünya ülkelerinin en güzel renklerini 12 Temmuz Pazartesi gününe kadar Bursa’da bir araya getirecek olan '26'ncı Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, kortej ile başladı. 20 farklı ülkeden Bursa’ya gelen halk dansları ekipleri, Heykel Atatürk Anıtı önündeki törende, güvercin uçurarak tüm dünyaya barış mesajları gönderdi. Atatürk Anıtı önünde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini gözler önüne serdi.

BARIŞ, KARDEŞLİK VE DOSTLUK MESAJI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Mehter Takımı’nın da konser verdiği törende, halk dansları ekiplerinin kendilerine özgü özellikleriyle Bursa’ya renk kattığını söyledi. Bursa’nın 6 gün boyunca özel gösterilere sahne olacağına işaret eden Başkan Altepe, "Bu hafta Bursa’dan dünyaya barış mesajları gönderiyorsunuz. Ülkelerinizden gelerek binlerce yıllık kültürlerinizi Bursa’ya taşıdınız. 51 yıldır alanında bir marka olan festivalimize renk katan bu güzel tablo ile Bursa’da barış, kardeşlik ve dostluk meşalesi yakacağız" diye konuştu.

Başkan Altepe, daha sonra güvercin uçurarak, organizasyonun startını verdi. Vatandaşlara kırmızı ve beyaz karanfiller de dağıtan Bursa büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festival yürüyüşüne katılan halk dansları ekiplerini ilgiyle izledi.



MKM,CD (FK/RT)