Festivalin son gününde önce Hande Yener, sahneye çıktı. Yener, sevilen şarkılarıyla hayranlarını coştururken, dansçılarıyla sergilediği dans şovuyla da beğeni topladı. Hande Yener, alanı dolduran binlerce kişinin alkışları eşliğinde konserini bitirdi.

Ardından ünlü sanatçı Orhan Gencebay, festival kapsamında verilen, 'Sevgi Barış Dostluk Ödülü'nü almak üzere sahneye çıktı. Gencebay, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık'ın elinden ödülünü öperek aldı. Hayranlarının isteği üzerine, 'Batsın Bu Dünya' şarkısını da söyleyen Gencebay, coşkulu alkışlarla sahneden indi.

Gecenin sonunda Bülent Ersoy sahneye çıktı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sanatçıya sahneye çıkarken alanda 650 bin kişinin kendisini izleyeceğini söyledi. Hayranlarının büyük sevgi gösterileri eşliğinde konserine başlayan Ersoy, Ereğli'ye gelirken şoförünün yolu karıştırdığını ve dağ yoluna girdiklerini belirterek, "Ya orada birileri önümüze çıksaydı. Ne yapardık biz? Yani az daha buraya gelemiyorduk" dedi. Konser sırasında ayakkabılarını çıkarıp dans eden sanatçı, bir ara da bir hayranını sahneye alarak dans ettirdi.

Ersoy, gecenin sonlarına doğru bastıran yağmura rağmen konserini sürdürdü. "Rahmet yağıyor, ama ben gitmiyorum" diyerek konsere devam eden Bülent Ersoy, yağmurun şiddetini artırmasıyla binlerce kişiyi selamlayarak sahneden indi. Yağmurda çıplak ayaklarıyla sahneden inerken zor durumda kalan sanatçı, bir ara ayaklarının elbisesine takılması nedeniyle düşme tehlikesi de geçirdi. Görevlilerin yardımıyla minibüsüne binen sanatçı, alandan ayrıldı. Festival, havai fişek gösterileriyle sona erdi.



GG,İÇ(EE/İD)