Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından bugün açılan Türk standında Türkiye 3 bin 79 metrekarelik alanda 105 stand ve 122 katılımcıyla temsil ediliyor.

Türkiye bu yıl ITB Berlin Fuarı'nda ilk kez deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra doğal ve alternatif turizm olanaklarının da tanıtımını yapıyor. Oliympos, Kaz Dağları ve Marmaris'ten gelen temsilcilerin yer aldığı standlarda botanik çeşitliliğe, kültürel zenginliğe, Anadolu kültürüne özgü eşsiz lezzetlere ve geleneksel el sanatlarına vurgu yapılıyor.

İzmir'in EXPO adaylığına ilişkin olarak özel bir tanıtımın da gerçekleştirildiği fuarın resmi ziyaretçileri arasında Adana Valisi Hüseyin

Avni Coş başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, vali ve gazeteci yer alıyor.

Bu yıl 47'incisi düzenlenen fuara Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 188 ülkeden 10 bin 86 şirket katıldı.

Türkiye dünyanın en önemli fuarlarından ITB Berlin Fuarı için hazırladığı Türk Standlarında bu yıl çok renkli tanıtım yöntemleri

kullanıyor. Türkiye'nin dağlarındaki oksijen miktarının yüksekliğine dikkat çekmek için hazırlanan oksijen kubbesi ziyaretçilere sanal dağ yolculuğu yaşatıyor. Türk standında ayrıca kültürel zenginliklerimiz farklı dönemlere ait 5 metre çapında 4 kubbede sergileniyor. Orijinal tanıtım yöntemlerinin kullanıldığı bu standlara ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

ÖMER ÇELİK TURİZM DEVLERİYLE GÖRÜŞÜYOR

Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'na katılmak üzere Berlin'de bulunan Bakan Çelik, Türk standının açılışının ardından standları gezerek katılımcılar ve ziyaretçilerle sohbet etti ve anı fotoğrafı çektirdi. Fuarda çok sayıda alanlarında isim yapmış tur operatörü ve turizm şirketiyle görüşmeler gerçekleştiren Ömer Çelik, Türkiye'nin turizmi tüm yıla yayabilmesinin önemine vurgu yaparak, bu doğrultuda alternatif turizm olanaklarının tanıtımına öncelik verdiklerini bildirdi.

ITB Berlin Fuarı'nda dünyanın önde gelen tur operatörlerinden Thomas Cook-Öger Tours ile de bir görüşme gerçekleştiren Bakan Çelik, toplantıda Thomas CookTouristik GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Michael Tenzer, Öger Tours Genel Müdürü Björn Walther, Öger Tours Uluslararası İlişkiler Müdürü Rıdvan Edebal ile Turistik İşbirlikleri ve Alan Yönetimi Müdürü Jürgen Heiss'ten oluşan heyetle bir araya geldi. Türkiye'nin turizm ilişkilerinin değerlendirildiği toplantıda Bakan Çelik; Michael Tenzer, Björn Walther ve Rıdvan Edebal'a Elif Şafak'ın kitabı hediye etti.