Özen, yaptığı açıklamada Almanya'nın medya devi Axel-Springer Verlag'a bağlı Bild gazetesinin "Milyarder baba nişanı istemiyor, nişan ertelendi, nişan bozuldu“ şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Bild gazetesinin aile tarafından yapılan açıklamalar üzerine geri adım atarak haberi düzeltmek zorunda kaldığını söyledi.

Alman medyası Almanya'nın tanınmış milyarderlerden Otto Versand markasının sahibi Michael Otto'nun kızı Janina Otto ile yaklaşık bir yıldan bu yana birlikte olan İsmail Özen'in nişanlarını ertelendiğini ve baba Otto'nun nişan planına karşı olduğunu yazmıştı.

Geçtiğimiz hafta HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleşen "Kıtalararası Orta Siklet Şampiyonluk" müsabakasında Gürcistanlı rakibini nakavt ederek maçı kazanan İsmail Özen, kazandığı boks eldivenini Demirtaş'a hediye etmiş, maçın gelirini de, Cizre, Sur ve Yüksekovalı ailelere bağışlayacağını açıklamıştı.



Özen Alman medyasında hakkında çıkan haberleri kendisinin göçmen kökenli olması, politik duruşu ve ailenin milyarder olmasına bağlıyor.

Öte yandan Özen'in kız arkadaşı Janina Otto, Almanya'nın en büyük dergilerinden Gala'ya verdiği röportajında haklarında çıkan haberlerin spekülasyon olduğunu belirterek, "İsmail ile iyi giden bir ilişkimiz var. Evlenmeyi düşünüyoruz. Düğün ne zaman olacak sorusuna ise yanıt vermek istemem çünkü özel yaşantı kapsamına giriyor. Bu konuda bilgi vermek istemiyoruz. Ailem de bu ilişkiye sıcak bakıyor. Babam ilişkimizi saygı ile karşılıyor“ şeklinde açıklamada bulundu.



Konuyla ilgili Hamburger Morgenpost gazetesi, HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş ile Alman milyarder Michael Otto'nun boksör Özen ile birlikte şehrin tanınmış Vier Jahreszeiten
Oteli'nde gizli olarak biraraya geldiklerini yazdı. 2007 yılına kadar Otto Grubu Başkanı olan Michael Otto, 2015 yılında görevinden ayrılarak hissesini kamu yararına olan bir vakıfa devretmişti.

Süheyla Kaplan