Kocaeli Fuar Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen festival tanıtım kokteyline İzmit Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Doğan, Filmsan Başkanı Ferdi Merter Fosforluoğlu, Filmsan Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, senarist Gülsüm Öz, sanatçılar Bahar Öztan, Nilüfer Aydın, İlker Kurt, sunucu Okan Karacan da katıldı. 

Açılışta konuşan ve İzmit'in kültür ve sanat kenti olması için çalıştıklarını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirtti. Sanatsal anlamda birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Doğan, "Sokakta sanat var, okulda tiyatro var, cep sinemaları, pişmaniye festivali İzmit’in Kültür Sanat kenti için yapılan çalışmalardır. Altın Pişmaniye Kısa Film Festivali bu hedefimize ulaşmamızda önemli rol oynayacaktır" dedi. 

Filmsan Vakfı Başkanı ve oyuncu Ferdi Merter Fosforluoğlu ise yarışmayla ilgili başvuruların hem jüri üyelerince hem de online olarak herkes tarafından oylanabileceğini belirterek değerlendirme sonunda başarılı bulunan filmlerin İzmit'in çeşitli noktalarında 5 ile 15 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacağını belirtti. Fosforluoğlu, Belediye Başkanı Doğan'dan bir isteği olduğunu da söyleyerek, "Hayatını sanata adamış ve şu anda bakıma muhtaç 10 kişiye İzmit'te bir ev açmanızı istiyorum. Zor durumda ki o sanatçıların bakımını belediyenin üstlenmesini gerekir. Sanatı ve sanatçıyı yaşatmamız gerekir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından şimdiye kadar festivale başvuru yapan filmlerin fragmanları izlendi. Sanatçı Arif Güngör de yeni albümünün şarkılarıyla geceye renk kattı. Başkan Nevzat Doğan ile Fuar Müdürü Feyzi Utaş, geceye katılan sanatçılara plaket verdi. Film festivaline başvurular, 29 Haziran'a kadar 'www.altinpismaniye.com' adresinden yapılabilecek. Değerlendirme sonucunda başarılı bulunan filmler, İzmit’in çeşitli noktalarında 5 ile 15 Temmuz tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak.



EA(MB/BT)