Televizyonun, Münih’teki genel merkezinde düzenlenen iftarda konuşma yapan genel müdür Ulrich Wilhelm tüm dinlerin dayanışma, saygı ve insan sevgisi gibi ortak değerleri olduğuna değinerek “bu yıl programlarımızda eyaletimizde yaşayan Müslümanların en önemli günlerinden olan Ramazan’a ağırlık verdik” dedi.

 

ALMANCA DUA

 

İftarda ezan okuyan Münih İslam Forum (MFİ) Başkanı Benjamin İdriz, Almanca dua yaptı. Bavyera Televizyonu’nun ilk kez düzenlediği iftar ile ilgili görüşlerini anlatan  Benjamin İdriz “bu iftarla Müslümanlar’ın bu toplumun ayrılmaz  bir parçası olduğunun altı bir kez daha çizildi. Uyum konusunda, Müslüman ve Gayrimüslimlerin atmaları gereken adımın bu şekilde olması gerektiğini gösterdi. Ayrıca Toplumda ön yargıların, korkuların yaygın bir hale geldiği bu dönemde, karşılıklı iletişimin önemi vurgulandı” dedi.

 

TÜRKİYE KÖKENLİ SUNUCU EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 

Bavyera Televizyonu’nun ünlü Türkiye kökenli yapımcısı ve sunucusu Özlem Sarıkaya gelen konuklarla tek tek ilgilenip, ev sahipliği yaptı. Sarıkaya, Bavyera Televizyonu’nun iftarı düzenlenmesi konusunda şunları söyledi: “Bavyera eyaletinde yaklaşık beş yüz binin üzerinde Müslüman yaşıyor.  Bunlar oruç tutuyorlar, dinlerinin gereklerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Biz Bavyera Televizyonu olarak bu insanlara bu topluma ait olduklarını göstermek ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak istedik” dedi.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Misafirlere Türkiye mutfağından yemeklerini sunulduğu iftarda, Müslümanlar kendileri için özel hazırlanan mescitte namazlarını kılabildiler. İftara, Münih Başkonsolosu Mesut Koç, değişik ülkelerin diplomatik temsilcileri, Bavyera Parlamentosu Başkanı Barbara Stamm, Bavyera Hükumeti Uyum Sorumlusu Martin Neumeyer, Eyalet Milletvekilleri, değişik dinlerin temsilcileri ve Müslüman dernek ve kurumların temsilcileri, Türkiye kökenli sanatçılar katıldı.  

BATI AVRUPA TARİHİNDE BİR İLK

Batı Avrupa tarihinde bir ilki  gerçekleştirecek olan Bavyera Televizyonu 17 Temmuz'da Münih yakınlarındaki Penzberg camisinde kılınacak bayram namazını radyo ve televizyondan naklen yayınlayacak.  Sabah 4.45'de başlayacak olan canlı yayın saat 7'ye kadar iki saat 15 dakika sürecek.