İlk kez bir bakanlık binasında gerçekleşen ve Mevlana Lokantasının hazırladığı iftar yemeğinde Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya, Bayera Hükümet uyum sorumlusu Martin Neumeyer, Piskopos Elisabeth Hann Von Wejhern, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, DİTİB Din Görevlisi  Talha Doğan, Belediye Meclis Üyeleri Aynur Kır, Diana Liberova, ile diğer Alman ve Türk  Sivil toplum başkan ve temsilcileri  hazır bulundu.


EKMEĞİMİZİ BERABER PAYLAŞMALIYIZ

Bakan Markus Söder bir konuşma yaparak, ”Ekmeğimizi beraber paylaşmalıyız. Burası Maliye  ve Memleket Bakanlığı. Burası  hepimizin memleketi. ilk kez bir bakanlıkta iftar yemeği veriliyor. Bundan güzel ne olabilir” dedi.

BİR KAÇ YIL ÖNCE SÖYLESELER KİMSE İNANMAZDI

Bavyera Hükümet Uyum  Sorumlusu Martin Neumeyer ise, “Bir kaç yıl önce bakanlıkta iftar yemeği verilecek denilseydi, kimse inanmazdı. Herkes dinini özgürce yaşamalı, bu çok güzel bir olay” şeklinde konuştu.

BAKANI TÜRKLER SEVİYOR

Başkonsolos Asip Kaya’da Alman Bakanlığında verilen iftar yemeği nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve İftara yoğun şekilde katılan Türklerin Bakan Söder’i ne kadar sevdiğini belirtti.

KURAN VE EZAN SESİ YANKILANDI

İftar vakti geldiğinde DİTİB Nürnberg Din görevlisi Talha Doğan’ın okuduğu  kuran ve ezan sesi salonda yankındı. İsteyenler bakanlıkta hazırlanan bir odada teravih namazı kıldı.