Yeni Asya gazetesinin karikatüristi İbrahim Özdabak ve Nevzat Karaağaç'ın 2012 tarihindeki karikatürü AKP’nin gündemine geldi. 

Karikatürün tekrar paylaşıma girmesiyle AKP’li isimler tarafından sosyal medyadan sert tepki gösterildi.

ŞAMİL TAYYAR VE MAHİR ÜNAL TEPKİ GÖSTERDİ

AKP’nin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şamil Tayyar’ın 8 yıl önceki karikatürü paylaşarak, “Hiç değişmediklerini göstermesi bakımından ibretlik” demesi ve “hukukçular yine de bakıyor” şeklinde yazması dikkat çekti.Tayyar, “Yeni Asya’da yayınlanan sözde karikatür. Fikri namussuzluk. Haysiyet cellatlılığı. Darbe çığırtkanlığı” diye tepki gösterdi.

2012 yılında çizilen karikatürde, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın askerler tarafından götürüldüğü görüldü. “Erdoğan: Alacaksanız beni alın” notunun yer aldığı karikatürde Erdoğan’a, “Balyozculara selam söyle” ve “Ayasofya’yı aç da git” diye arkadan seslenen 3 kişinin olduğu görüldü.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise, “Bu tür provokasyonlara karşı yasanın gereği olarak yargı harekete geçtiğinde kimler bu çirkin provokasyonları yapanlar için özgürlük diye yaygara koparıyorsa bu çirkinliğe ortaktır” şeklinde paylaşımda bulundu..

İşte o paylaşımlar: