49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Altın Portakal ödüllerini, Hülya Avşar'ın başkanlığındaki jüri belirleyecek. AKSAV Şeref Kurulu Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, 48'inci festivalin jüri başkanlığını Müjde Ar'ın yaptığını hatırlatarak, 49'uncu festivalin jüri başkanlığına da çok değerli bir başka kadın sanatçının, Hülya Avşar'ın seçildiğini vurguladı.

49'uncu Altın Portakal'ın programının 'Mizah, Muhalefet ve Demokrasi' ana teması üzerine şekillendiğini belirten Belediye Başkanı Akaydın, ulusal uzun metraj film yarışmasının jürisinde yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, görüntü yönetmeni, müzik sanatçısı, sinema yazarı ve akademisyen olmak üzere sektör profesyonellerinin yanı sıra ana temayı destekleyecek sürpriz isimlerin de yer alacağını bildirdi.

BAŞVURULAR 6 AĞUSTOS'TA SONA ERİYOR

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal uzun metraj film yarışmasına başvurular 6 Ağustos'a kadar devam edecek. Ön jüri değerlendirmesinin ardından belirlenecek filmler rekor ödüller için yarışacak.

Altın Portakal'da bu yıl, En İyi Film 400 bin lira, En İyi İlk Film 55 bin lira, En İyi Yönetmen 55 bin lira, En İyi Senaryo 35 bin lira, En İyi Görüntü Yönetmeni 30 bin lira, En İyi Müzik 30 bin lira ödül alacak.



HA(SU/CK)