18. Altın Objektif ödül töreni Ataköy Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. Ödül töreninin sunuculuğunu Doğa Rutkay ve Yosi Mizrahi yaparken, törene magazin dünyasından çok sayıda ünlü isim ve magazin gazetecileri katıldı.


18. ALTIN OBJEKTİF ÖDÜLLERİ


Hürriyet Gazetesi, En İyi Haber dalında 1 ve En İyi Röportaj dalında 2 ödül aldı. 2010-2011 yılı Yazılı Basın kategorisinde En İyi Fototğraf Ödülllerini, Sabah Gazetesi'nde Yüksel Yavuz, Sözcü Gazetesi'nde Abdullahoğlu, Akşam Gazetesi'nde Hakan Uç, Milliyet Gazetesi'nde Halil İbrahim Şahin aldı. Yine aynı kategoride En İyi Haber dalında Habertürk'ten Hakan Yağcı ve Atakan Makar, Hürriyet Gazetesi'nden Demirhan Hararlı, Güneş Gazetesi'nden İsmail Bayrak ödüle layık görüldü. En İyi Röportaj Dalı'nda ise Hürriyet Gazetesi'nden Sinem Vural, Bugün Gazetesi'nden Okan Işık, Akşam Gazetesi'nden Ömer Karahan ve Vatan Gazetesi'nden Gülşen Yüksel ödül aldı.


2010-2011 yılı Görsel Basın Ödülleri kategorisinde ise En İyi TV Görüntüsü dalında Star TV'de yayınlanan Süper StarLife programındaki görüntüleri ile Murat Başarani Altay Çimen, Fox TV'de yayınlanan Süper Klüp programındaki görüntüleri ile ile Umut Ünver ve Recep Aslan ödüle layık görüldü. En İyi TV Haberi dalında Süper StarLife programındaki haberi ile Selçuk İnci ve Sezai Pehlivan ödül aldı. En İyi TV Röportajı dalında Kanaltürk'ten Bilal Özcan, Show TV'de yayınlanan Pazar Sürprizi programındaki röportajı ile Seyhan Erdağ ödüle layık görüldü. Yazılı Basın En İyi Haber dalında En İyi Haber dalında ise Akşam Gazetesi'nden Sayit Durmaz, Milliyet Gazetesi'nden Mesut Yılmaz, Habertürk Gazetesi'nden Zafer Akbaş, Vatan Gazetesi'nden Zehra Çengil ödül aldı. En İyi Haber dalında Takvim Gazetesi'nden Ufuk özcan, Bugün Gazetesi'nden Okan Işık, Takvim Gazetesi'nden Aydın Hamza ödüle layık görüldü.


En İyi Röportaj dalında da Sabah Gazetesi'nden İlker Gezici, Akşam Gazetesi'nden Önder Sarıahmetoğlu ve Barış Kocaoğlu, Hürriyet gazetesi'nden Demirhan Hararlı, Güneş Gazetesi'nden Beşi Bir Yerde ödüle layık görüldü. Yazılı Basın Kategorisi'nde Yılın En İyi Cemiyet Yazarı Sabah Gazetesi'nden Bülent Cankurt layık görüldü. 2011-2012 yılı Yazılı Basın kategorisinde En İyi Fotoğraf Ödülllerini, Akşam Gazetesi'den Barış Kocaoğlu, Milliyet Gazetesi'nden Seçkin Şenvardar, Hürriyet Gazetesi'nden Demirhan Hararlı layık görüldü.


AHMET KAYA ÖZEL ÖDÜLÜ


Gecede ayrıca bu yıl ilk defa Ahmet Kaya Özel Ödülü verildi. Ahmet Kaya Özel Ödülü'ne Ümit Yılmaz'a verildi. Tören öncesi'nde Ahmet Kaya Ödülü'ne layık görüldüğü için merhum Kaya'nın eşi Gülten Kaya'ya teşekkür eden Yılmaz, çok mutlu olduğunu da dile getirdi.


YALAN DÜNYA'YA İKİ ÖDÜL


Kanal D Ekranların'da cuma akşamları yayınlanan Yalan Dünya, Yılın Komedi dizisi ve Yılın Erkek Komedi Oyuncusu kategorilerinde iki ödül aldı. Yılın Komedi oyuncusu dalında Bartu Küçükçağlayan dizide oynadığı "Orçun" karakteri ile ödüle layık görüldü. Gecede ayrıca Beyaz Show En iyi Talk Show programı seçlirken, Kıvanç Tatlıtuğ ise Kuzey Güney dizisinde ki "Kuzey" karakteri ile Yılın En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncusu ödülüne layık görüldü.


ONUR ÖDÜLLERİ


Yaşam Boyu Onur Ödülleri'nin basın dalında Bircan Usallı Silan, Ahmet Turan Yenigün, Sevan Çamlıca ödüle layık görüldü. Meslek Onur Ödülleri'nde Yıldız Kenter, Filiz Akın, Meral Çetinkaya, Ersan Erdura, Erol Evgin, İbrahim Tatlıses, Serdar Gökhan, Gülden Karaböcek, Rahmi Saltuk, Can Dündar ödüle layık görüldü.


YIlın En İyi Şarkısı: Model - Değmesin Ellerimiz


Yılın Albümü: Ajda Pekkan - Farkın Bu


Yılın En İyi Kadın Yorumcusu: Hadise - Aşk Kaç Beden Giyer


Yılın En İyi Erkek Yorumcusu: Murat Boz - Aşklarım Büyük Beden


Ylın En İyi Çıkış Yapan Yorumcusu: Halil Sezai - Seni Beklerken


Yılın En İyi Sinema Filmi: Ateşin DÜştüğü Yer


Yılın En İyi Sinema Yönetmeni: İsmail Güneş - Ateşin Düştüğü Yer


Yılın En İYi Kadın Sinema Oyuncusu: Selen Uçer - Can


Yılın En İYi Erkek Sinema Oyuncusu: Hakan Karahan - Ateşin Düştüğü Yer


Yılın En İyi Yarışma Programı: Eyvah Düşüyorum - Star TV


Yılın En İyi Kadın Spikeri: Ece Üner - Habertürk TV


Yılın En İyi Erkek Spikeri: Cem Öğretir - ATV


Yılın En Günlük Magazin Programı: Show Kulüp - Show TV


Yılın En haftalık Magazin Programı: Magazin D - Kanal D


Yılın En İyi Sunucusu: Burcu Esmersoy - Yok Böyle Dans


Ylın En İyi Erkek Sunucusu: Acun ılıcalı - O Ses Türkiye


Yılın En İyi Talk Show Programı: Beyaz Show - Beyazıt Öztürk - Kanal D


Yılın En İyi Drama Dizisi Kadın oyuncusu: Meryem uzerli Muhteşem Yüzyıl Star TV


Yılın En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncusu: Kavanç tatlıtuğ - Kuzey Güney - Kanal D


Yılın En İyi Darama Dizisi: Muhteşem Yüzyıl


Yılın En İyi Komedi Dizisi: Yalan Dünya - Kanal D


Yılın En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu: Songül Öden - Umutsuz Ev Kadınlar - Kanal D


Yılın En İyi Komedi Dizisi Erkek Oyuncusu: Bartu Küçükçağlayan - Yalan Dünya