Duisburg şehrinde faaliyet gösteren Duisburg Trabzonlular Derneği, 18.Geleneksel Trabzonlular Gecesi'ni dün akşam Wesel kentinde gerçekleştirdi.Her yıl 25 Aralık'ta gerçekleştirilen ve Almanya'da yaşayan Karadenizliler’den yoğun ilgi gören Trabzonlular gecesine dün de, farklı kentlerden yaklaşık bin beşyüz kişi katıldı.


Gecenin açış konuşmasını yapan Duisburg Trabzonlular Derneği Başkanı Erdal Osmançelebioğlu, "Avrupa'nın farklı kentlerinden gelerek, Trabzonluların birlik ve beraberliklerini göstermektesiniz.Her yıl geleneksel olarak kutladığımız gecemizi katılımlarınızla, en büyük yöresel etkinlik durumuna taşıdınız.Sayenizde Trabzon'un kalbi, burada atıyor.Bundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Geceye davetli olarak katılan ve birer selamlama konuşması yapan Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür ve Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Duisburg Trabzonlular Derneği'nin yıllardır Almanya'da kültürümüzün tanıtılmasına, önemli katkı sağladığının altını çizerek, dernek yöneticilerini kutladı.

Konuşmaların ardından dernek yöneticileri, derneğe katkı sunan sponsor şirket temsilcilerine, medya mensuplarına, başarılı iş adamlarına, sporculara ve öğrencilere birer teşekkür plaketi taktim etti.

Gecenin eğlence bölümüne geçildiğinde ise, adeta kemençe hiç susmadı.Karadenizli sanatçı Sinan Yılmaz, İlknur Yakupoğlu, kemençe ustası Muhammet Yakupoğlu ve Hakan Yıldırım'ın sahne aldığı gece de karadenizliler, dev halkalar oluşturarak bol bol horon tepti.Karadeniz folklör grupların gösterisi ve usta tulumcu Mahmut Turan ile, salonda büyük coşku yaşandı.