Duisburg'da 2006 yılında kurulan Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-DER), Moers kasabasında 10. Hıdrellez Şenliği'ni düzenledi. İki  gün şenliğe Almanya'nın farklı kentlerinden katılımlar oldu. Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür'ün katılımıyla başlayan şenlik coşkulu geçti. Deve oyunun sergilendiği ve yöresel yemeklerin hazırlanıp satışa sunulduğu etkinlikte katılımcılar,  müzikler eşliğinde Ege yöresinin harmandalı oyununu  oynadılar. Hasret gideren Balıkesirliler, şenlik alanına kurulan çadırlarda sohbet etme imkanı buldular. Etkinlik için kurulan şark köşesi ise, Türk kahvesi içmek ve otantik dekor önünde resim çektirmek isteyenlerin uğrak yeri oldu.

DAVETLİLER MEMNUN KALDILAR

Şenlik alanına telefonla bağlanan CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, “Tüm Balıkesirli hemşehrilerimi bu etkinliğe katıldıkları için kutluyor ve özlemle kucaklıyorum. Memleketten uzakta gerçekleştirdikleri bu etkinlik, birliktelikleri açışından, Balıkesir ruhu açışından ve vatanseverlikleri açışından oldukça önemli” diye seslendi. Şenlikte TRT Sanatçısı Ali Çakar şarkılarıyla hemşehrilerini coştururken, Dortmund Kafkas Ekibi ve Karesi Zeybek Ekibi de halk oyunları sergiledi. Etkinliği habercilere değerlendiren BAL-DER Başkanı Önder Bulaşma, destek veren hemşehrilerine teşekkür etti. Balıkesir kültürünü yaşatacak etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Şenlik alanındaki davetliler, etkinlikten memnun olduklarını dile getirerek, etkinliği gerçekleştiren dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.