‘Burda Medya’, Alman Dergi Yayıncılar Birlik Başkanı ve Almanya’nın en zengin iş adamı olan Dr. Hubert Burda ve aktris eşi Maria Furtwaengler 68. Bambi ödül törenine ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl 6. kez Berlin “Stage-Theater am Potsdam Platz” salonunda yapılacak ödül töreni için geri sayım başladı. Dünyanın dört bir yanından sinema, sanat, televizyon, şov, müzik, spor, siyaset, magazin, medya, iş dünyasın tanınmış ünlü simaları Berlin’de Bambi töreninde bir araya geliyor. Çok sayıda Hollywood yıldızı ödül törenine katılıyor.

17 Kasım Perşembe akşamı saat 20.15’de başlayacak olan ‘Bambi’ töreni, yaklaşık üç saat sürüyor. Almanya’da en çok izlenen programların başında gelen ‘Bambi’ ödül törenini Alman devlet televizyon’un birinci kanalı ‘ARD’ naklen veriyor. Küçük ceylan “Bambi’ heykeli 20 cm. genişliğinde, 28 cm. yüksekliğinde 2,5 kilo ağırlığında, 18 ayar altın kaplama. ‘Bambi’ ödülü 1948 yılından buyana değişik kategorilerde çalışmalarında başarılı ve topluma örnek rol model olan insanlara takdim ediliyor.



Ödül Rekortmeni Hollywood Yıldızı Sophia Loren

Prestijli ‘Bambi’ ödülünü en çok kazanan sanatçılar içinde dünyaca ünlü İtalyan sinema yıldızı 4 ‘Oscar’ kazanan beyaz perdenin divası Sophia Loren 9 kez ‘Bambi’ ödülüne layık görüldü. Diva Sophia Loren ‘Bambi’ ödülünü 1961-1965, 1967-1969, 2007 yılında kazanmıştı. Bu yıl jüri heyeti içinde magazin ve moda dünyasın tanınmış şahsiyetlerinden Jan Michael, Julia Bauer, Judith Dommermuth ve Nikolaus Albrecht yer alıyor. Bin’e yakın seçkin davetli dünya yıldızlarına takdim edilecek ‘Bambi’ ödül töreni için Berlin’e geliyor. Almanya şimdiden merakla kimlerin hangi kategorilerde ‘Bambi’ ödülünü kazanacağını bekliyor.