Araştırma sonuçları “Biz, Almanlar nasılız” adlı bir kitapla yayınlandı. Kitabın yayımcısı Holger Geißler “Almanların görünüşünü biraz farklı açılardan bakmalıyız. Bir tarafta disiplinli, zamana önem veren ve düzeni seven bir millet var, öte yandan sorduklarımızın yüzde 39’u bir kaç kez de olsa metroya bilet basmandan kaçak bindiklerini itiraf ettiler” dedi.


İşte yayınlanan araştırmadaki maddeler:


1.   
ÖNYARGI: Üç Alman bir araya geldiğinde bir dernek kurar.   

Gerçekte, Almanlar’ın çoğu derneklere genelde kuşkuyla bakarlar. Üyelik başvurusu formunu istemeyerek imzalarlar. Araştırmaya katılan Almanların yüzde 51’i “Almanya’da çok dernekçilik var” derken, yüzde 40’ı herhangi bir derneğe üye.

2.   ÖNYARGI: Almanlar köpekleri severler.   

Araştırmaya katılanların yüzde 28’nin kedisi varken, köpek sahiplerinin oranı yüzde 23’te kaldı. “Hangi hayvanı en sempatik buluyorsunuz?” sorusuna ise çoğunluk “Köpek” olarak yanıtladı. Göttingen Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, Almanya’da 11,5 milyon kedi varken, köper sayısı sadece 6,9 milyon.

3.    ÖNYARGI: Almanya bira içenler ülkesidir.   

Eğer, Almanlar bira ile şarap arasında seçme zorunda kalırlarsa, şarabı seçenlerin oranı yüzde 57. Öte yandan, Alman Bağımlılık Merkezi’nin raporuna göre, Almanya’da ortalama kişi başına yılda 107 litre bira, 21 litre şarap, dört litre köpüklü içkiler ve 5,5 litre ağır alkollü içecekler tüketiliyor.   

4.   ÖNYARGI: Mayorka, Almanya’nın 17. eyaleti.   

Araştırma bu ön yargıyı da yıkıyor. Yapılan araştırmada, Almanların yüzde 62’inin tatillerinde yeni kentler görmek ve kültürler tanımak istedikleri ortaya çıktı. Sadece yüzde 28’nin kumsal ve partileri tatilin vazgeçilmezleri olarak nitelendirdi. Sıcaklık ve güneş, tatilin en önemli öğerleri olarak görülmesine rağmen, her beş Almandan biri Kuzeyde tatil yapmayı Güney’de tatilden daha çok tercih ettiklerini belirtti. 

5.   ÖNYARGI: Domuz eti ve barbekü Almanlar’ın vazgeçilmelerindendir.   

Gerçekten de Almanların sadece yüzde altısı tam vejetarjan. Yüzde ikisi ise vegan. Hohenheim ve Göttingen üniversitelerinin 2013 yazında yaptıkları bir araştırmaya göre, Almanya’da vejetaryan beslenenlerin oranı artarken, Almanlar’ın yüzde 12’sinin yarı vejetaryan oldukları saptandı.     

6.   ÖNYARGI: Almanlar dar kafalıdır.   

Araştırmaya katılan, her beş Alman’dan birinin tipik Almanı “dar kafalı” olarak nitelendirdiği saptandı. Kendinin “Dar kafalı” olarak niteleyenlerin oranı ise sadece yüzde 3.  Araştırmalar, Almanlar yüzde 60’nın genelde hala misyoner pozisyonunda seks yaptıklarını ortaya çıkardı. Erkeklerin yarısı oturarak küçük su döktüğünü, her yedi erkekten biri akşam olunca zamanında evine gidiyor.