Almanya'nın liman kenti Hamburg'da 16. kez “Alafia” adı altında Afrika festivali gerçekleşti. Geleneksel olarak yıllardır düzenlenen festival oldukça renkli ve heyecanlı geçti. Havanın soğuk olmasına aldırmayan Hamburg'lular, akın akın festival meydanını doldurup güzel vakit geçirdiler.

40 stant kuruldu

Kentin Altona semtinde Bruno-Tesch-Platz meydanında yiyecek, içecek, kıyafet, tekstil ürünleri, aksesuar gibi çeşitli ürünlerin tanıtıldığı ve satıldığı 40 stant kuruldu.

Özellikle yiyeceklere ve el sanatlarından oluşan aksesuar, küçük ev eşyaların satıldığı stantlar yoğun ilgi bulduğu görüldü.

Elde örülmüş sepetler, özellikle kadınların dokudukları tekstil kumaşlar, özel ve narin görülen renkli kıyafetler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Defile ve müzik

Cuma günü başlayıp Pazar günü sona erecek olan üç günlük Afrika festivalinde özel olarak kurulan sahnede farklı sanatçılar birbirinden güzel parçalar seslendirdiler.

Çeşitli dans grupları sahne alarak becerilerini görüşe sundular. Ayrıca çok sayıda manken podyumda muhteşem performansla tanıttıkları kıyafetler yoğun alkış topladı. Defilede modern tasarımlardan oluşan kadın erkek kıyafetleri yoğun ilgi buldu. Gençlerden oluşan bir grup dans şov yaptı. Festivalin asıl amacı insanları kaynaştırmak, dostluğu geliştirmek, ön yargıları kırmak ve farklı renklerle dünyada güzel bir gelecek oluşturmak olduğunun altı çizildi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG