Edebiyatı çok seven Sinan isimli genç bir yazar adayının uzun yıllar sonra Anadolu’da doğduğu köye dönüp kitabının basımı için para biriktirmeye çalışırken babasının borçlarıyla yüzleşmesini konu alan ‘Ahlat Ağacı’, gösterim sonunda seyircilerden büyük alkış aldı.

Başrollerini Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü ve Murat Cemcir’in paylaştığı filmin gösteriminden sonra gerçekleşen soru cevap kısmının moderatörlüğünü Londra Film Festivali danışmanlarından Geoff Andrew yaptı.

DHA'dan Celal Sönmez'in habrine göre seyircilerin sorularını yanıtlayan yönetmen Nuri Bilge Ceyalan, filmin konusunu gerçek hayattan seçtiğini, ‘Veysel’ karakterini canlandıran Akın Aksu ve Aksu’nun babasının hikayesini ele aldığını belirtti. Ceylan, hikayenin yer yer kendi çocukluğu ve babasından izler taşıdığını da söyledi.


Ceylan, eski filmlerine kıyasla sıklıkla yoğun fikir yüklü diyaloglara yer vermesinin nedenini soran bir izleyiciye ise, bu tarz diyalogların seyirciler tarafından nasıl karşılanacağını görmek istediğini belirtti.