Geleneksel olarak düzenleniyor

Kentin Altona semtinde Große Bergstraße Caddesi Bruno-Tesch-Platz Meydanı'nda Afrika Festivali “Alafia” bu yıl 17. kez gerçekleşti. Geleneksel büyük Afrika pazarında, yaklaşık 40 tezgah kuruldu ve orijinal Afrika el sanatları, otantik müzik aletleri, mobilya aksesuarlerı, mutfak eşyalarına ve modaya sahip her çeşit kıyafette sunuldu. Gana, Senegal, Güney Afrika, Kuzey Afrika, Eritre ve Karayipler'den gelen lezzetler ziyaretçilere ikram edildi.. Çok sayıda kulüp, dernek, çalışmaları ve projeler tanıtılıp üzerine geniş bilgi aktarıldı.

Müzik ve dans gösterileri göz doldurdu

Açık havada kurulan sahnede Afrikalı sanatçılar dans etmenin yanı sıra şarkılar söyledi. Üç gün süren festivalde sanatçıların yaptığı muhteşem müzik yoğun ziyaretçi ve müzikseverin kulaklarının pasını silip götürdü.

Farklı grupların yaptığı ateş dansı, sihirbazlık gösterileri ise yoğun ilgi bulurken adeta göz doldurdu ve nefesleri tuttu. Çocuklar için çocuk programları sahnelenen festivalde aileler çocuklarıyla birlikte güzel günler geçirmenin keyfini yaşadı. Cuma günü başlayan festival Pazar günü sona erecek.

Emine SONUGÜR / HAMBURG