Ülkemiz, Kürt coğrafyası, bölge, ateş çemberi altında.

Türkiye, Kürt coğrafyası işkence, gözaltılar, tutuklamalar katliamlarla, kan revan içinde dayatılan ölümlerin yaşandığı, 'kanıksandığı' bir süreçten geçmekteyiz. AKP devleti, Saray ülkemizi, Kürt coğrafyasını bir savaş konsepti dayatmasıyla oldu-bittiye getirerek kirli ve kanlı ilişkilerin yaşandığı bir coğrafya konumuna getirmiştir.

AKP devleti, Saray, geleneksel devlet aklı, süreci biraz daha ileri, 'götürerek' ülkemizi, Ortadoğu bataklığı olarak ifade edilen, Irak ve Suriye coğrafyasında devam eden savaş bataklığına sürüklemek için elinden gelen bütün çabayı harcamaktadır. AKP devleti, Saray ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürüklemek için, toplumsal desteği arkasına almak ve suçlarına yeni ortaklar arama çabasını da, yoğunlaştırmaktadır.

Uluslar arası arenada itibarsızlaşan, komşu ülkelerle sorunların giderek arttığı, giderek sürekli yalnızlaşan, IŞİD, El Nusra gibi El Kaide yanlısı eli kanlı tecavüz türü çetelerle işbirliği yaparak, uluslar arası güçlerden kopan, halkların sürekli olarak tepkisini ve öfkesinin kazanan AKP devleti, Saray hırçınlaşmaktadır. Saray'ın hırçınlığı giderek ivme kazanırken, mahalle kabadayısı gösterileri de, giderek ivme kazanmaktadır. Bütün bu çabalar, ülkemiz Türkiye'nin, Suriye toprakları ve PYD'nin etki alanı olan Batı Kürdistan topraklarını işgal etmeye yönelik girişimlerin başladığına şahit olmaktayız.

Bu konuda en yakın dostları ise Arap coğrafyasındaki, faşist, eli kanlı Vahabi, Selefi devlet ve çetelerdir. Kurulan savaş koalisyonu mu? AKP devleti, Saray dışarıda koalisyonunu, 'bulmuş' ama ülkemiz içinde koalisyon nasıl olacak ve kimlerle kurulacak ona bakalım.

AKP devleti, Saray, MHP, D. Perinçek ve sonunda ezeli ortak, ulusalcıların temsilcisi, Deniz Baykal yerini alarak, savaş koalisyonunu tamamlamış oldular. Deniz Baykal uzun yıllardır yedek lastik görevini üstlenmişti. ''AKP ne zaman sıkışsa, D. Baykal can simidi gibi yetişmektedir'' haklı bir deyim, aslında can simidi olmaktan çok, ortak zihniyetin değişik versiyonları dersek, yanılmış olmayız. Deniz Baykal'a göre; Suriye savaşına, ülkemiz sürüklenmelidir. Savaş naralarıyla, Suriye topraklarına girilmeli ve işgal edilmelidir. Hatta AKP devletinin, Saray'ın, mezhepçi, politikası da, 'sahiplenilmelidir'. Nasıl mı? Bakın, D.Baykal, '' ''Azez Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin bombalama hakkı vardır. Bu hattı açık tutmak için bombalanmasını doğru buluyorum. Şu anlık bu bombalamaların etkili olduğu anlaşılıyor.'' Bu, D. Deniz Baykalın ileri sürdüğü, 'kehanet yaratan' fikirleridir. "Halep Sünni İslam kentidir. Bu kenti Rusya'nın, Esad'ın himayesine teslim etmek üzerine bir politikayı çok ciddi sorgulamak lazım.'' Anlaşılan aslan, 'sosyal demokratlar' mezhepçi kimliği ile politika yapmak için, AKP den daha cesurlarmış.

Bu zihniyet açıktan açığa, mezhepçi, ırkçı halklarımız arasında nifak tohumları eken ve farklı inançlar arasında, ayrımcılığı körükleyen faşist bir savdır. D. Baykal'ın, kendinden menkul düşünceleri, AKP devletinin, Saray'ın Suriye topraklarında işgalci durumunda olan IŞİD, El Nusra gibi tecavüzcü çeteleri esaretinden kurtulan, Azez vb. yerleşim alanlarını top atışlarıyla bombalamasını, 'haklı' bulmakta konuya ilişkin, AKP devletine destek verdiği açıklamaktadır.

D. Baykal'ın yaklaşım, işgalci, faşist ve IŞİD çetelerine destek veren bir anlayıştır. D. Baykal mezhepçidir. Bakınız, 'Halep Sünni İslam kentidir.' Bu nedenle de, Türk ordusu Halep'e girip, 'işgal' etmelidir. Baykal, mezhepçi olduğu kadar yalancıdır. Halep sadece, Sünni lerin, 'yaşadığı' bir kent değil. Aynı zamanda farklı inanç ve etnik toplumsal güçlerin yaşadığı kozmopolit bir kenttir. Baykal'ın bu yaklaşımı, AKP devleti ve Sarayın mezhepçi yaklaşımından farklı ele alınmaz. Gerici, yobaz, ayırımcı, ırkçı bir yaklaşımdır. Yukarıda da belirttiği gibi, ülkemizin gerici faşist, ırkçıları bir araya gelerek bir savaş koalisyonu oluşturmuşlardır.

Savaş koalisyonunun bileşenleri, AKP devleti, Saray, ırkçı, şöven faşizmin koltuk değneği olmaya aday D. Periçek, ulusalcıların, CHP içindeki temsilcisi ırkçı ve mezhepçi temsilcisi D. Baykal'dır. Bu yazıyı yayına hazırladığı dakikalarda Ankara katliamı haberleri TV ekranlara yansımaktaydı. Yaşamı etkileyecek durumda değildir.

17 Şubat 2016 E posta:


aliekber.pektas@yoltv
. eu

Face:aliekber.pektas
Twitter: @AliekberP