Fimin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, yapımcısı Halil Kardaş ilk defa geldikleri Strasbourg kenti ve Odyssee sinemasında seyircisiyle filmin öyküsünü paylaştı.


Soru cevap  bölümünde Türkiye kökenli ve Fransız seyircilerin sorularını yanıtlayan genç sanatçılar  “Tarihi Odyssee sinemasında bulunmaktan ve filmimizin burada gösterilmesinden hepimiz çok mutlu olduk. Umarız filmi hepiniz beğenirsiniz” dedi. Oyunculardan Ayça Damgacı, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, Ercan Kesal, Kevork Malikyan’ın oynadığı dramatik, komedi ‘Yozgat Blues’ Yavuz, Mahmut ve Neşe arasında  Yozgat’ta başlayan  aşk hikayesin başladığı ve aynı yerde nasıl sona erdiğini gösteriyor. Film aynı zamanda insanın en derin duygusu yalnızlığın yalnış modernleşme sayesinde hüzünlü, melankolik kitsch haline dönüşünü gösteriyor. Yeni yılda İtalya, Sırbistan, Bulgaristan, Amerika, İsveç’te film festivallerinden davet alan ‘Yozgat Blues’ bugüne kadar Türkiye dahil 20 film festivalinde değişik ödüller aldı.

Filmin yapımcısı Halil Kardaş’”Filmin senaryosu 2011 yılında hazırlanıp 2012 yılında Avrupada görücüye çıktı. Festivallerde değişik ödüller kazanan ‘ Yozgat Blues’ sayesinde  Yozgat kentimizi  dünyaya tanıttık” dedi. Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun  “Yozgat’ta geçen hikayede yanlış modernleşmenin getirdiği sorunları anlatmak istedik. Kadın karekterinde belki bugünün güzellik kriterlerine uymayan Neşe rolünde karakter ile filmde güzellik konusun altını çizmek istedik. 1980 yıllarında tanınmış Fransızca  ‘Joe Dassin-L Ete’joe şarkısını  filmde kullanmamız şarkının melankolik ve hüzünlü yanının filmdeki hüzüne uyduğunu düşündük. Filmde değişik şarkılar istemedik. Çünkü bu bir müzikal film değil. Şarkının melankolisi filmin melankolik konusuyla birleşti” diye konuştu. 


Dijital ekip sorunundan ‘Yozgat Blues’ filmi DVD olarak İngilizce alt yazılı gösterildi. Filmin başında ara sıra küçük arızalar meydana gelse de izleyenler filmden memnun ayrıldı. Filmi izlemeye gelenler arasında Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin Soysal, Sefire Tülay Soysal, Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Hollanda Deventer Başkonsolosu Yunus Belet bulundu.