Festival açılış filmi Mira Nair'in yeni filmi 'The Reluctant Fundamentalist'in başrollerini Riz Ahmed, Kate Hudson, Kiefer Sutherland, Liev Schreiber, Martin Donovan, Om Puri ve Şabana Azmi´nin paylaştığı The Reclutant Fundamentalist, Muhsin Hamid´in aynı adlı romanından sinemaya aktarıldı. Film, 11 Eylül´ün ardından, Wall Street´te çalışmakta olan genç bir Pakistanlı´nın ABD´de başına gelenleri anlatıyor. 

 

Yönetmen Michael Mann (başkan), yönetmen Matteo Garrone, oyuncu Laetitia Casta, yönetmen Ari Folman, Ursula Maier, Marina Abramovic, Ho-Sun Chan, oyuncu Samantha Morton ve Arjantinli yönetmen Pablo Trapero´nun oluşturduğu jürinin değerlendireceği 18 film Altın Arslan için yarışacak. Festivalde Türkiye´den Yeşim Ustaoğlu ´Araf´la ´Ufuklar´, Ali Aydın ´Küf´le ´Eleştirmenler Haftası´nda yer alacak.

 

Sinemamüzik.com'un haberine göre; bu yıl Venedik´te Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Jürisi'nde bir Türk eleştirmeni de görev yapacak. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyesi ve Birgün gazetesi sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan, Venedik'te İngiliz eleştirmen Derek Malcolm'un başkanlığındaki jüride film değerledirecek.

 

Venedik 2012 FIPRESCI Jürisi'nin diğer üyeleri: Barbara Hollender (Polonya), Francisco Ferreira (Portekiz) ve Francesca Felletti (İtalya).

 

İlk kez 1932 yılında düzenlenen festivalde bu yıl Altın Aslan için güçlü yönetmenlerin filmleri yarışıyor. İşte size bu yılın listesi:

 

The Master - Paul Thomas Anderson ( ABD )

Apres Mai - Olivier Assayas ( Fransa )

At Any Price - Ramin Bahrani ( ABD )

Bella Addormentata - Marco Bellocchio ( İtalya, Fransa )

La Cinquieme Saison - Peter Brosens & Jessica Woodworth ( Belçika, Hollanda, Fransa )

Fill The Void - Rama Burshtein ( İsrail )

E Stato Il Figlio - Daniele Cipri ( İtalya )

Un Giorno Speciale - Francesca Comencini ( İtalya )

Passion - Brian De Palma ( Fransa, Almanya )

Superstar - Xavier Giannoli ( Fransa, Belçika )

Pieta - Kim Ki-duk ( Güney Kore )

Outrage Beyond - Takeshi Kitano ( Japonya )

Spring Breakers - Harmony Korine ( ABD )

To The Wonder - Terrence Malick ( ABD )

Sinapupunan - Brillante Mendoza ( Filipinler )

Linhas De Wellington - Valieria Sarmiento ( Portekiz, Fransa )

Paradies: Glaube - Ulrich Seidl ( Avusturya, Fransa, Almanya )

Izmena - Kirill Serebrennikov ( Rusya )