Hamburg'da Tiyatro Asmin tarafından düzenlenen ve Ferman Fermo Karayiğit'in yazıp yönettiği “Vatan haini inek” adlı iki perdelik oyun yoğun istek üzerine tekrar sahnelendi.

Altonaer Str. 38 adresinde bulunan Okul Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununa her kesimden yoğun tiyatrosever katıldı. Gerçek hayattan alınmış oyunun konusu bir okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstünü deviren “Gülsün” adlı inek ve sahibinin başından geçenler.


Duygu ve güldürü birarada


 

Gülsüm inek polis karakolunun bahçesine getirilirken sahibi de polis karakolunda ifade verir. İfade esnasında yaşananlar ve siyaset irdelenen oyun, mizahi şekilde aktarılıyor. Bir taraftan duygulu anlar yaşanırken diğer yandan güldüren oyun tiyatroseverler tarafından büyük beğeni topladı. İki perdelik oyunun sonunda tiyatroseverler oyuncuları uzun süre alkışladı.


Muhteşem oynadılar

Ferman Fermo Karayiğit'in yazıp yönettiği oyunda Nurcan Keskin, Mehmet Koca, Sevgi Polat, Nuhmettin Karagül, Kasım Palabıyık, Aylin Kaya, Canan Yılmaz, Elif Oğuz, Simge Akgül, Ferman Fermo Karayigit muhteşem performanslarıyla büyük beğeni topladılar.

Emine SONUGÜR / HAMBURG