70 yaşındaki Şensoy, 2 Temmuz tarihinde iç kanama nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınmıştı. Şensoy'un salı sabahı 02.30 civarında vefat ettiği belirtildi.

Sanatçının ölümü sonrası, Şensoy'un kurucusu olduğu tiyatro grubu Ortaoyuncular'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…" denildi.

Ünlü oyuncunun kızı Müjgan Ferhan Şensoy da sosyal medya hesabında "Babam uçtu göklere…" mesajını yayınladı. Ferhan Şensoy'un diğer kızı Derya Şensoy ise "Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım" dedi.

Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralan 70 yaşındaki usta oyuncu, kavuğu geçtiğimiz mart ayında yaşamını yitiren oyuncu Rasim Öztekin'e devretmişti.

Ferhan Şensoy kimdir?

Ferhan Şensoy 26 Şubat 1951'de, Samsun Çarşamba'da doğdu.

Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, tiyatro, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur.

Şensoy'un annesi Müjgan Şensoy ilkokul öğretmeni, babası Yusuf Cemil Şensoy ise tüccar ve o dönem Çarşamba belediye başkanıydı.

İlk öykü ve şiirleri Yeni Ufuklar ve Soyut dergilerinde 1969 yılında yayımlanan Şensoy'un, yazdığı skeçler de Devekuşu Kabare'de 1970 yılında oynanmaya başladı. Galatasaray Lisesi'nde de bir süre okuyan Şensoy, 1970 yılında Çarşamba Lisesi’nden mezun oldu. 1971 yılında Grup Oyuncuları çatısında ilk profesyonel oyunculuk deneyimini yaşayan Şensoy, 1972-1975 yılları arasında Fransa ve Kanada'da tiyatro eğitimine ve çalışmalarına Jerome Savary, Andre-Louis Perinetti gibi isimlerle devam ederken Montreal'de Ce Fou De Gogol adlı oyunuyla 1975'te En İyi Yabancı Yazar ödülünü aldı. Yine Montreal’de Theatre De Quatre - Sous’da da, yönetmenliğini yaptığı, Harem Qui Rit isimli müzikalde oynadı. Aynı yıl Türkiye'ye döndü.

Shakira: Şimdi erkeklerin ağlama zamanı Shakira: Şimdi erkeklerin ağlama zamanı

Ali Poyrazoğlu ile ilk kez televizyona çıktı

Türkiye'ye dönmesinin ardından, 1976’da Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda, yazarlığını da yaptığı 'Dur Konuşma Sus Söyleme' adlı oyunda rol alan Şensoy, Türk Yazarları Tiyatrosu’nda da oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. Aynı sene ilk televizyon skeçlerini yazmaya başlayan Şensoy, Ali Poyrazoğlu'yla beraber rol aldığı bu skeçlerin birinde, bir garson rolüyle ilk kez televizyona çıktı.

Emektar oyuncu Şensoy kariyeri boyunca, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İstanbul'u Satıyorum, Keşanlı Ali Destanı, Parasız Yaşamak Pahalı, Nereye de Gidiyor Lan Bu Gemi, Nasri Hoca ve Muhalif Eşeği, İşsizler Cennete Gider ve hala devam etmekte olan Ferhangi Şeyler adlı sayısız tiyatro oyununda oynamıştı.

Ferhan Şensoy'un yazdığı bazı kitaplar da bulunuyor.