Dünya globalleşiyor, insan yalnızlaşıyor

Asmin Tiyatrosu tarafından Alter Teichweg Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe Türkiye'den onur konukları olarak sanatçılar Sezai Sarıoğlu ve Noyan Erözçelik de katıldılar.



Etkinliği organize eden Asmin Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ferman Karayiğit, neredeyse sınırsız iletişim imkanlarının bulunduğu, dünyanın bir ucundan diğer ucuyla haberleşmenin çok kolay olduğu çağımızda, buna rağmen sosyal ve insani ilişkilerin giderek zayıfladığına dikkat çekmek istediklerini ifade ederek, “Globalleşen dünyamızda teknik imkanlar kolaylık getiriyor ama bilinçli kullanılmadığı zaman insanı bir o kadar da yalnızlaştırıyor. Çünkü insanlar birbirlerini ziyaret etmek yerine cep telefonu, bilgisayar ile haberleşiyor. Bu da ilişkileri zayıflatıp, insanları yalnızlaştırıyor” diye konuştu.

Renkli program
Yazarlar Oya Pervin Pelit, Nebahat Ercan, Esma Arslan, Gülsen Gülbeyaz, Hacer Arıkan, Sevim Tarhan, Aysel Özkan, Nebahat Dertli, Özcan Süer, Bülent Taş, Fikret Robin Kurd, Orhan Çelik ve Cezmi Ancıl'ın kitapları tanıttığı, ayrıca Sezai Sarıoğlu “Yalnızlığa Dair”, Noyan Erözçelik “Toplumcu”, Asmin Tiyatro “Hayırlı Kadınlar” ve “Haydırık, Huyduruk Haydar” isimli oyunlar sahnelendi.