Hamburg'da Dr. Durlanık Dil ve Müzik Okulu Türk Halk Müziği Korosunun “Kış Konseri” adı altında verdiği konser müzikseverleri büyülerken merhum Neşet Ertaş'ta türküleriyle anıldı.

Yoğun katılım oldu

Kentin Eimsbüttel semti Schaeferkampsallee 36 adresinde bulunan Jerusalem Kilisesinde düzenlenen Türk Halk Müziği Korosu konserine, Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel'in yanı sıra müzikseverlerin yoğun olarak katılarak kiliseyi doldurduğu görüldü.

Amaç yarınlara taşımak

Yüzlerce yılda oluşmuş Türk dilini ve Türkçe müziği Almanya’da yarınlara taşımak amacıyla kurulmuş olan Dr. Latif Durlanık Dil ve Müzik Okulu, koro üyeleri ve saz ekibinin hazırlamış olduğu kış konserinde, kenarda köşede kalmış unutulmayan değişik türkülere yer verildi.

İki bölümden oluştu

Hanife Emel Yılmaz ve Seyit İyibil'in Türkçe ve Almanca dillerinde sunuculuğunu yaptığı, Koro Şefi Dr. M. Latif Durlanık yönetiminde konserin ilk bölümü başladı. Koro üyeleri “Seher Vakti Çaldım Yarin Kapısını”, Âyva Turunç Narım Var” gibi Kırşehir yöresinin bu güzel parçalarıyla başladı ve merhum Neşet Ertaş'ta türküleriyle anıldı.

Koro 18 parça seslendirdi

Farklı yöreleri türkülerle gezdiren koro üyelerinden Aycan Bozok, Aytaç Öncül, Olga Golitsina-Tokgöz ve Hasan Yurt solo olarak türküler seslendirdi. İki bölümden oluşan konserde Denizli, Kayseri, Sivas gibi farklı yörelerimizden ve Azerbaycan'dan toplam 18 parça söyleyen koro üyeleri konserin sonunda uzun süre alkışlandı.

Güçlü bir kadro

Koro Şefi Dr. Latif Durlanık yönetiminde güçlü kadro şu isimlerden oluştu: Cornelia Gettesleben (K.Kemane), Uğur Acar (Bağlama), Mustafa Eren (Ud, Akordeon), Murat-Şahin Oğur (Bağlama), Metin Yıldırım (Kısa Bağlama), Hasan Gültepe (Bağlama), Erol Özmutlu (Gitar), Elif Kurt (Ritim)

Aziz Ateş, Aziz Şahin, Aytaç Öncül, Bahattin Dedeler, Hakan Çepelli, Hikmet Özden, Hasan Yurt, Kerem Tokgöz, Özcan Üşendi, Recep Kaprol Ruhi Cıbır, Asena Doğan, Aslı Güngör, Aycan Bozok, Engin Birsen Çelik, Meliha Kayaarslan, Olga Golitsina-Tokgöz, Renan Hallaçeli, Sümbül Yeşilkaya, Şeyda Akbulut, Tuğçe Demir.

Emine SONUGÜR / HAMBURG