Güney Fransa 1. Alevi Halk Şenliği Toulouse’de Düzenlendi


Yaklaşık bin kişinin yer aldığı Güney Fransa 1. Halk Şenliğine ilgi yoğun oldu. Taksim Gezi Parkı direnişinin de konu eildiği halk şenliği, Yol TV'den naklen yayınlandı. Şölende, FUAF 2. Başkanı İsmail Öztürk, FUAF Kadın Çocuk ve Aile Komisyonu Sorumlusu Nesrin Yaldarık, FUAF Dışa Açılım ve Diploması Komisyonu Sorumlusu Dr. Ali Karababa da hazır bulundular.



Aralarında Avignon AKM, Narbonne AKM, Marignane AKM, Marsilya AKM ve Toulouse AKM'nin de yer aldığı Güney Fransa Alevi Kültür Merkezleri bileşenlerinin ortaklaşa düzenlediği gece saat 15.00'te başladı.


Geceye Grup Yorum, Pınar Aydınlar ile Servet Kocakaya katıldı. Halk şöleninin açılış konuşmasının ardından Haute Garonne Parsi Sosyalist Milletvekillisi Gerard Bapt, Toulouse Komünist Partisi'nin Başkanı Pierre Lacaze, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Sekreteri Avukat Hasan Cem Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, Alevi Enstitüsü Bilim Kurulu üyesi Dr. Ali Murat İrat konuşmacı olarak katıldılar.

Marsilya Alevi Kültür Merkezi'nin folklor ekibinin de sahne aldığı şölende, FUAF Dışa Açılım ve Diplomasi Sorumlusu Ali Karama ise Fransız dostlara yönelik Aleviliği tanıtan bir sunum yaptı. Şölene Bordeaux AKM, Valence AKM, Cluses AKM, Lyon AKM’de katılarak destek verdi.



Şölenden sonra Toulouse AKM Gençlik Komisyonu Sorumlusu Mazlum Doğan şunları söyledi; “ Öncelikle bu şölenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm canlarımızın, sanatçılarımızın ve bize desteklerini esirgemeyen sponsorlarımızın hizmetleri kabul ola diyoruz. Ayrıca Yol TV’ye teşekkür ediyoruz."