Tiyatro Frankfurt , sezona Muharrem Buhara’nın kaleme aldığı “Konuşan Hindi” adli çocuk oyunuyla devam ediyor. Frankfurt Halk Tiyatrosun da sahnelenecek oyunun ilk gösterimine yüzlerce çocuk katılması bekleniyor.. Muharrem Buhara'nın yazdığı, yönetmenliğini Kamil Kellecioğlu`nun yaptığı oyunun sahne ve kostümlerini Nesrin Özbek in , müziklerini Hakan Tezcan`nın, koreografisini Tiyatro Frankfurt oyuncularının yaptığı, ışık ve efektlerini Biricik Grey, Tufan Peynirci`nin üstlendiği ve Başak Gülergin, Diba Yurtsever, Esin Kaya, Handan Tıraş, Damla Çoban, Elif Görgülü, Emine Timuçin, Haydar Akarsu Samet Akkoyunlu, Mete Eren Timuçin ve  Metin Can Ayduran`nın roladığı oyunda, bir çiftlik sahibinin yetiştirmekte olduğu hindilerin, yılbaşı öncesi satılmaktan kurtulup; fırına girmemek, hindi dolması olmamak için yaptıkları mücadeleyi çocuk diliyle, müzik ve dans eşliğinde anlatıyor.



Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu yaptığı a
çıklamada Çocuk Tiyatrosu’nun önemine dikkat çekerken çocukların muhakak tiyatro ile tanışması gerektiğini vurguladı. Ayrıca prömiyer yapacak oyun için ekibinin çok heyecanlı olduğunu ve Konuşan Hindi’yi çocukların çok seveceğine inandıklarını bu nedenle tüm çocukları oyunlarına beklediklerini söyledi. 



Konuşan Hindi oyununun Tiyatro Frankfurt için özel bir oyun olduğunu ekleyen Kellecioğlu nedenini şu şekilde açıkladı. “ Bu oyun bizim için özel çünkü oyunumuzda Otizmli bir çocuk oyuncumuz var. Özel gereksinimli bireylerin toplumun her alanında olması gerektiğine olan inancımız ve Otizm farkındalığı oluşturmak adına bu çalışmayı yaptık ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Tiyatro Frankfurt olarak biz Otizmin Farkındayız, İzleyicilerimizin de farkında olmasını istiyoruz.

Oyun Frankfurt Halk Tiyatrosu Sahnesinde  15 Mart 2015 Saat 14:30  da Fliegende Volksbühne - Cantate-Saal Großer Hirschgraben 21  60311 Frankfurt am Main adresinde sahnelecek. Reyervasyon için 01631527737 nolu telefon yada [email protected] adresinden yapilabilir.