Kentin Sternschanze semti Schanzen Strasse 105 adresinde bulunan Altonaer Okulu salonunda gerçekleşen tiyatro etkinliğine Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak kızı ile birlikte başta olmak üzere çok sayıda tiyatrosever katıldı.



İki bölümden oluşan oyunun ilk bölümünde “İnsan Hakları”, “ Ev Hali”, “Sarhoş” gibi gerçek yaşanmış konular kısa esprili skeçler halinde sergilenen oyunda  tiyatroseverler adeta gülmekten kırıldı. Oyunun ikinci bölümünde ise, “ Jenerasyon Farkı”, “Ölüm”, “Nüfus Dairesi” gibi bölümler oldukça komik bir şekilde sergilenirken izleyiciler kahkahalara boğuldu.


Profesyonel olduğu kadar iyi bir performansla sunulan oyun iki saat devam etti. Bazı bölümlerin Almanca konuşulduğu oyunun senaryosu Cahit Balat ve Ahmet Cavun Mirza tarafından yazılırken oyunda Hüsniye Karkın, Ahmet Cavun Mirza, Hakan Gök,  Cahit Balat, Nurullah Oğuz, Enes Balat, Deniz Demirkıran rol aldı. Kamera ve fotoğraflar Cüneyt Bası ve teknikte Ender Can'ın görev aldığı oyunun sunumu ise Canan Yılmaz tarafından yapıldı.


Oyunun sonunda bol bol alkışlanan oyuncular, bundan sonra oyunun Almanya'nın farklı kentlerinde ve İsveç'te sahneleneceğini kaydettiler.