THETAR ULÜM OYUNCULARI DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu(DİDF) tarafından organize edilen oyun yoğun ilgiyle karşılandı, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Heinrich Wolgast Okulu'nda düzenlenen gösterimde, yüzlerce tiyatrosever salonu doldurdu.

Oyunun sahnelenmesinden önce, Hamburg İşçi Gençlik Derneği bünyesinde çalışan 'Tolga ve Didem'in kısa müzik dinletisi de seyirciyle buluştu.

Atilla Cansever, Hatice Onar, Ceyhun Polat
ve Yasemin Ağbulak'ın oynadığı Theater Ulüm`ün iki bölümlük yeni oyunu „Bir Göç Masalı“ göçün 50.yılını bir bayram olarak değil, kendilerini hala yabancı, hala uyumsuz ve hatta asalak gören zihniyetle mücadele etmek zorunda kalan Türkiyeli göçmenlerin itirazlarını , duygularını ve tepkilerini çok tipik bir Türk ailesi olan Famile Dasch`ın gözünden ve dilinden aktarıyor.



Sarrazin
ve benzerlerinin estirdiği kışkırtma söylemine karşı seslerini duyuramayan, görüşlerini medyaya iletemeyen Memet Dasch`ın düzenlediği basın toplantısı aynı zamanda yabancı medyaya yönelik bir eleştri niteliğinde.

'BİZ İŞGÜCÜ BEKLİYORDUK İNSANLAR GELDİ'

'Bir Göç Masalı' adlı yeni oyunda , 50 yıl önce başlayan göçün ilk yıllarında Max Frisch`in „Biz işgücü bekliyorduk, insanlar geldiler“ sözünün haklılığını ve isabetini gösteren skeçlerle birinci kuşak göçmenlerin traji komik serüvenleri sahneye taşınıyor.


Oyun sorunun sadece Türklerin Alman toplumuna uyum gösterip-göstermemesinden ibaret olmadığını, Alman toplumunun da ülkelerinin bir göç toplumu olduğunu ve bunun ülke için bir zenginlik anlamına geldiğini farketmeleri gereğine vurgu yapıyor.


Theater Ulüm tüm bu konuları yeni oyununda da yine seyircilerini doyasıya güldürerek anlatıyor.

Oyunlarını Almanya'nın pek çok şehrinde sahneleyen Tiyatro Ulüm'ün 'Bir Göç Masalı' bugün saat 16:00 daki Bielefeld' turnesi ile devam ediyor.



Foto: M.Zahit Ekinci