Haber Merkezi

Çarşamba akşamı (12.11.2014) prömiyeri yapılacak olan Germania Kids adlı oyununda aykırı yazar Feridun Zaimoğlu yazılarından da faydalanan yönetmen Telat Yurtsever, göçmen kökenlilerinin torunlarının oluşturduğu “yeni Alman gençliğini” mercek altına alıyor.

Sahnelediği her oyun büyük yankı uyandıran tiyatro yönetmeni Telat Yurtsever'in yeni oyunu “Germania Kids”in prömiyeri 12 Kasım, Çarşamba akşamı, saat 20.00'de Hamburger Sprechwerk sahnesinde yapılacak.



Telat Yurtsever, ünlü aykırı yazar Feridun Zaimoğlu'nun yazdığı çeşitli makaleler ve hayali röportajlardan yararlanarak hazırladığı oyunda seyircileri 2050 yılının Almanya'sındaki gençlerin dünyasına götürüyor. Tüm çağlarda belki de güncelliğini hiç yitirmeyen “Ne olacak bu gençliğin hali?” sorusuna, icrasında Almanya'da kuşkusuz en ehli isimlerden biri olarak tiyatro sanatı diliyle yanıt arayan Telat Yurtsever'in yeni oyunu rolleri Svenja Ipsen, Canan Suvatlar, Elena Koveou ve Leonie Fuchs paylaşıyor.



Birbiriyle ortak bağları olmayan, kopuk, duyarsız ve sadece kendi benliklerine yoğunlaşmış, ataları göçmen olan bir gençliğin tablosunun çizildiği oyun kimlik, kökler ve vatan kavramları irdelediği kadar da giderek kalabalıklaşan bir dünyada yalnızlaşan insanı da konu ediyor.

Meryem Uzerli, Ünal Silver ve Mehmet Kurtuluş onun oyunlarıyla adlarını duyurdular.

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolüyle üne kavuşan Meryem Uzerli, yine dizi yıldızı Ünal Silver ve Fatih Akın filmlerinin yanı sıra bir dönem prestijli polisiye dizi Tatort'taki komiser rolüyle tanınan Mehmet Kurtuluş oyunculuk dünyasına ilk önemli çıkışları Yurtsever'in oyunlarında yaptılar.

Yurtsever, tiyatro uzmanları tarafından defalarca “En İyi Alman Tiyatrosu” seçilen ünlü Thalia Tiyatrosu'nda, Güngör Dilmen'in “Midas'ın Kulakları” oyunu ile de bu önemli sahnede ilk kez bir Türk yazarın oyununu sahneleyen yönetmen olmuştu.

Oyun prömiyerin ardından 13 ve 14 Kasım akşamı yine saat 20.00'de aynı sahnede tekrar gösterilecek. Bilet rezervasyonu için 040-24423930 numaralı telefona başvurulabileceği belirtildi.