Bochum Ruhr Kongress salonunda verilen konseri binlerce kişi izledi. Konserde, Kardeş Türküler, Sezen Aksu ve Ara Dinkjian, 3 saatten fazla sahnede kaldı.

Soma’da yaşamını yitiren madencilerin de anıldığı konserde, “Gezi Direnişi”nin yıl dönümü olmasından dolayı, dayanışma mesajları verildi. İki bölümde oluşan konserde, ilk bölümü Kardeş Türküler sahnede kaldı. Eski ve yeni repertuarından şarkılar seslendiren grup üyeleri, kadına yapılan şiddete karşı şarkılar söyledi. Konserin ikinci bölümünde ise Kardeş Türküler’e Sezen Aksu ve Ara Dinkjian da eşlik etti.

“Ağladıkça” ve “Sarışınım” bestelerinin sahibi sanatçı ve müzisyen Dinkjian’ın eşliğinde şarkılarını seslendiren Sezen Aksu, performansıyla göz doldurdu.

Sahnede kaldığı boyunca  seyircilerle kurduğu diyaloglarla da büyük beğeni toplayan sanatçı Aksu, klasik eserlerinin yanı sıra bu konserler için özel olarak repertuar oluşturduğu gözlendi.

ANF’nin haberine göre, Kardeş Türküler’in Avrupa turnesi kapsamında gerçekleşen konserde Kürtçe bir parça seslendiren Sezen Aksu, sürgünde yaşamını yitiren Ahmet Kaya’yı da andı. Kaya’nın anısına sanatçının bir parçasını seslendiren Aksu,  Kardeş Türküler ile aynı sahneyi paylaşmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Sanatçı, “ Biz şimdiye kadar ayrı ayrı sahnelerdeydik ama hayata aynı vicdan sesiyle bakıyoruz. Çünkü hepimizi Allah yarattı. Nedir bu öfke ve cahillik” diyerek, tepki gösterdi.

Sezen Aksu, Ahmet Kaya’ya yönelik linç girişimini de hatırlatarak şöyle dedi: "Kimse kendini farklı göstermesin. Hepimiz Ahmet Kaya’ya karşı suçluyuz.”

Kardeş Türküler, Sezen Aksu ve Ara Dinkjian, Avrupa Turnesi’nin ardından Temmuz ve Ağustos aylarında ise konserlerine Türkiye’de devam edecek.